Hrana i piće

Cvekla je lekovita i korisna povrtarska kultura koja pripada istoj vrsti kao šećerna repa.Sadrži dosta ugljenih hidrata, pre svega šećera, a vrlo malo belančevina i…
U vremenu kada se većina hrane proizvodi na industrijski način, gazdinstvo Aleksić iz Ranilovića ispod ima drugačiji koncept, male količine ručno rađenog, zanatskog sira i…
Sangria je voćno vino poreklom sa prostora Španije . Ime je dobila od španske reči sangre  što u prevodu znači krv. Postoji nekoliko vrsta sangrije.…
Na obroncima valjevskih planina sa najlepšim ekspozicijama, na idealnoj nadmorskoj visini i u specifičnim mikroklimatskim uslovima, više nego odgovarajućim za uzgoj vinove loze, zasađeno je…
Vinarija Aleksandrović pokrenula ONLINE prodaju za sve ljubitelje vina širom sveta! Kao rezultat saradnje Vinarije Aleksandrović I DHL obožavatelji vina sa bilo kod dedla planete…
Na mestu gde je skela spajala Bačku Palanku i Ilok duže od dva veka, još u XVIII veku, izgrađena je čarda. Jedna od najčuvenijih svratišta…
Ovo mirisno voće u prošlim vremenima krasilo je ormane soba koje se zimi nisu grejale.Svojim izdašnim mirisom oplemenjivale su prostorije u kojima se boravilo ili…
Vranjski kraj poznat je od davnina po proizvodnji vina. Vranjsku kotlinu odlikuje idealna klima za gajenje vinove loze. Idealan broj sunčanih sati kao i svež…
Vinogradarstvo u Jagodini datira još iz 1898. godine kada vinogradari Jagodine podižu zadružni jagodinski rasadnik – jedan od sedam u tadašnjoj Srbiji. 1908. godine u…
Breskva (Prunus persica) je lako svarljiva voćka, bogata šećerom, karotinom, voćnim kiselinama, belančevinama, skrobom, mineralnim sastojcima, vitaminima A, B, C i gvožđem. Prava je blagodet…
Stanovnici Futoga, smeštenog nа sredini toka Dunаvа, na 1270-om kilometru i udaljenog desetak kilometara od Novog Sada, u jednom od najplodnijih delova Panonske nizije, stotinama…
Ako zanemarimo vodu neophodnu za opstanak, čaj je danas najčešće korišćeni napitak širom zemljine kugle. Zeleni čaj opušta naše telo, razbistrava um i daje nam…
Strana 10 od 13
27/03/2014 0 comment

Umesto mučnog zbrajanja grama ugljenih hidrata, belančevina i masnoća, počnite da mislite o spektru duginih boja na svom tanjiru. Da li ste se ikad zapitali – kakvi su vaši obroci i koliko boja se nalazi na vašem tanjiru? Priroda ih je pružila pregršt, ali ...

19/07/2016 0 comment

Bogata beta-karotinom i vitaminom C, dinja je idealna namirnica za leto. Od minerala zastupljenih u dinji posebno je bitno istaći kalijum, iako ...

18/10/2017 0 comment

Heljda – hrana i lek. Na njenoj stabljici razvija se i do dve hiljade cvetova, bogatih nektarom, koji su idealna paša za ...

25/01/2017 0 comment

Mnogobrojni su sokobanjski specijaliteti, koji se služe u etno restoranima ovog izuzetnog mesta, a i koje domaćice ovog kraja tradicionalno spremaju. ...

16/10/2017 0 comment

Ovo mirisno voće u prošlim vremenima krasilo je ormane soba koje se zimi nisu grejale.Svojim izdašnim mirisom oplemenjivale su ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!