Hrana i piće

Recept za čili toplu čokoladu stara koliko i sama topla čokolada! Naime, još su drevne Maje spravljale ovaj ukusni i okrepljujući napitak. Neočekivan spoj aroma…
Osvežavajuće i aktuelno letnje iznenađenje čeka vas u Coffee Dream –u.Neobične i originalne kombinacije bazirane na potpuno prirodnom sirupu od zove idealne su za predah…
Smokva je jedna od prvih voćaka koje je čovek počeo da uzgaja. Smokve sadrže veliki procenat vode,imaju visok nivo prirodnih šećera (fruktoze i glukoze),od mineralnih…
Ovaj koktel koji se priprema u Indiji je vrlo ukusan i odličan za osveženje u vrelim letnjim danima.Lako ćete ga napraviti. Dobro umutite jogurt sa…
Izgradnju ovog velelepnog podruma počeo je Artur Lederer 1903. godine, a Vinarija Čoka danas spada među najveće i najlepše podrume podzemnog tipa na Balkanu. Svakog…
Svakako da većina ljudi razume kolika je važnost proteina u izgradnji mišićnog tkiva. Prilikom treninga i napora , tegovi i opterećenje mogu prouzrokovati oštećenja mišićnih…
Kako su Frušku goru oduvek krasili vinogradi sa izuzetnim vrstama grožđa, tako su Sremski Karlovci vekovima negovali tradiciju pravljenja vrhunskih vina. Porodica Živanović je neraskidivo…
Odvajkada se u staroplaninskim selima pirotske okoline, proizvodila peglana kobasica. Među lokalnim stanovništvom bila je oduvek visoko cenjen proizvod, specijalitet od odabranog posnog mesa vrhunskog…
Dinja je povrće kooje pripada porodici krastavaca i tikvi,iako se,zbog načina na koji se koristi,smatra voćem. Daje mesnate,sočne i slatke plodove,a u zavisnosti od sorte…
Jogurt se danas proizvodi u raznim varijantama. Na tržištu možemo naći jogurte sa smanjenim masnoćama, voćne ili sa dodatkom žitarica. Ponuda je izvanredna, a praktična…
Napitak od kombuhe vekovima se koristi u Rusiji i Aziji i smatra se da potpomaže dugovečnost. Ovaj napitak sadrži koncentrisane visokokvalitetne belančevine koje organizam odmah…
Međunarodni sajam vina "Župa 2013″ biće održan 7. i 8. juna u Aleksandrovcu, najavili su organizatori. U okviru Sajma biće proglašena najbolja vina, uručene nagrade…
Strana 13 od 14
11/01/2014 0 comment

Još jedan specijalitet srpske kuhinje,koji će zadovoljiti sva čula,naročito što je sočno,veoma izdašno jelo, a istopljeni kajmak mu daje posebnu aromu. Potrebno je : 800 g telećeg ribića150 g kajmaka2 kašike uljasobiber4 kašike brašna600 g barenog ...

08/09/2018 0 comment

Festival „Ukusi Vojvodine“ je višeslojni događaj koji predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i ...

17/10/2018 0 comment

Kesten je najzastupljeniji u toku jeseni i zime, ali prerađen, kesten je dostupan tokom cele godine. Kesten pripada koštunjavom voću, ali ...

18/03/2018 0 comment

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, ...

30/09/2018 0 comment

Jesen miriše na bundeve. Zapečene u rerni i posute cimetom, izrendane i uvaljane u kore za pitu, ili isceđene i pretvorene u sveži sok, prava ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!