Hrana i piće

Bogata beta-karotinom i vitaminom C, dinja je idealna namirnica za leto.Od minerala  zastupljenih u dinji posebno je bitno istaći  kalijum, iako sadrži i druge minerale…
Sočnoj i slasnoj lubenici retko ko može odoleti. I dobro je da je tako, jer je reč o izuzetno  zdravom, a pritom i niskokaloričnom voću,…
Istraživanja koja su sprovedena pokazuju da je  ulje pšeničnih klica  najbogatije vitaminom E od svih ulja. Značajno je i to što u sebi sadrži u…
Boza je osvežavajuće bezalkoholno piće koje se dobija fermentacijom vodenog rastvora kukuruza - projinog brašna, šećera i kvasca. Nekada se govorilo za čoveka koji ništa…
Jabuka, koja je, kako mnogi veruju, na našu trpezu stigla pravo iz raja, nije samo simbol greha, požude i ljubavi, već i večne mladosti. Iako…
Vreme je mladog graška, jedne od najomiljenijih namirnica širom sveta. Obiluje vitaminom C, koji se sintetiše tokom klijanja, a odličan je izvor vitamina B 1,…
Facelija je jednogodišnja zeljasta biljka, koja u normalnim uslovima dostiže visinu od 70-80cm. Poreklom je iz Severne Amerike, gde je prvobitno zapažena kao korovska biljka,…
Vinarija Jeremić  osnovana od strane porodice  Jeremić iz Smedereva,je nekada kućno spravljenje vina za potrebe porodice, šire rodbine i prijatelja, zamenjeno je modernom vinarijom koja tradicionalne…

Maline su stigle!

Naša zemlja je druga u svetu po proizvodnji malina. Ovih dana pijačne tezge su pune ovog ukusnog i zdravog voća, zato iskoristite priliku i pripremite…
Aromatični plodovi višnje mogu da se konzumiraju u neograničenim količinama, zato što su prava riznica vitamina i minerala. Ubrajaju se u jednu od najzdravijih vrsta…
U magiji, religiji, medicini i poeziji srpskog naroda bosiljak ima veoma važnu ulogu. Poznat je i kao bažilek, bažulek, basilje, bosilek, vasleđen... Pripada rodu Ocimum,…
Ljute papričice su dostupne tokom cele godine, neophodan su začin gurmanskim jelima, ili se služe uz jelo, izazivju suze i vatru u ustima. Jedna od…
Strana 6 od 15
09/09/2014 0 comment

Šumadija, pitoma i rodna je uvek privlačila goste i turiste svojom bogatom tradicionalnom kuhinjom, jedan lep desert, sa bagrenovim medom iz šumadijskih košnica i rakijom prepečenicom  je i ova torta. Potrebno je: 10 palačinki, 300 g mlevenih ...

26/03/2019 0 comment

Proleće, po mnogima najlepše godišnje doba, najbolje je vreme da se napravi kratak predah posle duge i hladne zime. Vreme kada se ...

23/08/2019 0 comment

Ima krempita i krempita... Neki će tim povodom pomenuti svoju mamu ili baku, drugi poslastičarnicu u Prizrenskoj, treći će reći da su one iz "Kluba ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

01/07/2019 0 comment

Na prostoru Kopaonika samonikla borovnica se prostire na površini od 300 hektara,u svojim prirodnim staništima od 1500 do 2017 m.Plod ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!