Hrana i piće

Ova jednogodišnja biljka mesnatih zelenih listova, potiče iz Persije (današnji Iran), a masovno je uzgajan i u Kini, gde je dospeo u 7. veku kao…
Heljdino brašno, izuzetnih hranljivih vrednosti, podjednako se preporučuje za oporavak posle teških terapija i operacija, zatim dijabetičarima jer smanjuje potrebu za insulinom, kao i zdravoj…
Ovo je pravi napitak zdravlja, koji obavezno treba da napravite,jer daje energiju organizmu. Za pripremu je potrebno: 1/2 crvenog grejpfruta1 limun3 mandarine1 supena kašika meda1…
Vruć salep nekad je bio neizostavna stavka u ponudi svih poslastičara na jugu Srbije, pa i šire. Salep je višegodišnja biljka iz porodice orhideja koja…
 Banana je odlično i slatko voće koje daje neverovatan ukus svežim sokovima. Na tržištu nikada nećete naći prirodan sok od banane, bez dodatog šećera i…
Evo još jedne od mnogobrojnih ideja,kako da se ugrejete u ovim zimskim danima,ovo je veoma lep i zdrav napitak. POTREBNO JE: 800 ml soka od…
Ovaj napitak će vas lepo zagrejati zbog đumbira i njegovog prirodnog svojstva da pojačava cirkulaciju. POTREBNO JE:200 ml vode, 10 g svežeg korena đumbira, 150…
Karakačani su mleko prerađivali u sir manur,upravo su oni proizvodnju sira i tehnologiju preneli u staroplaninske krajeve još krajem 18. i početkom 19.veka.Danas u Srbiji…
Konačno je pao prvi, januarski sneg. Da se zagrejete u hladnim danima, ništa lepše od tople čokolade.Ova je posebno ukusna i kemasta. Uživajte! 200ml mleka,200ml…
Sok od sveže svekle, šargarepe i jabuke je prava riznica vitamina i gvožđa. Cvekla daje predivnu boju, a šargarepa, jabuka i limun ukus. Dodajte i…
Punč, aromatično piće je stiglo čak iz Indije došao preko engleskih moreplovaca u 16. veku. Novi ukus nije se dugo pripreman po izvornoj recepturi od…
Majčina dušica je lekovita, začinska, mirisna i medonosna biljka. Majčina dušica je omiljeni lek ne samo u narodnoj nego i u naučnoj medicini se vekovima…
Strana 7 od 14
29/03/2015 0 comment

Gastronomska ponuda Vojvodine ne ostavlja baš mnogo prostora za dijetalnu ishranu. Ona je jednostavno slasna, ukusna i neodoljiva.Taške se tradicionalno spremaju, evo starinskog recepta. Potrebno je: 500 gr brašna1 jaje2 dl mlake vodeprstohvat soli100 ...

08/09/2018 0 comment

Festival „Ukusi Vojvodine“ je višeslojni događaj koji predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i ...

16/01/2019 0 comment

Za ovaj recept kažu da datira iz doba Nemanjića, kada su se na srpskom dvoru spremala autentična jela, naročito za ovaj kraj Srbije, koja ima puno ...

18/03/2018 0 comment

Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, ...

27/12/2018 0 comment

 Svete carske srpske lavre Hilandara nastala su na Svetoj Gori Atonskoj, u Vrtu Presvete Bogorodice, pravoslavnoj monaškoj zajednici koja ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!