fbpx

Odbojkašice Srbije "pregazile" Nemice na SP

Odbojkašice Srbije "pregazile" Nemice na SP

Odbojkašice Srbije zadržale su stoprocentan učinak posle sedam mečeva na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto su savladale Nemačku sa 3:0 u okviru grupe E drugog kruga takmičenja.

Ekipa Zorana Terzića je slavila po setovima 25:14, 25:20, 25:20 i time ostala jedina koja u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva nije izgubila set.

Srpkinje su od starta utakmice uspostavile inicijativu sigurnim prijemom i odličnom igrom u napadu, pa su prvi set rešile lako. Nemice su u drugom i trećem pružile veći otpor, naročito se to odnosi na treći, u kojem su u većim delom igre imale prednost.

Ipak, od rezultata 16:14 u njihovu korist, usledio je nalet srpskih odbojkašica, koje su uspele da preokrenu i na kraju rutinski reše pitanje pobednika.

Najefikasnija u Terzićevoj ekipi bila je Tijana Bošković sa 17 poena, pratila je Brankica Mihajlović sa 15, a 13 je dodala Milena Rašić.

Kod Nemica, Luiza Lipman je imala 11 poena, dok je Dženifer Girtis 10 puta bila uspešna u napadu.

Ovom pobedom Srpkinje su ostale prve na tabeli grupe sa 21 bodom i plasman na fajnal siks je praktično obezbeđen dva meča pre kraja, ali je za to potrebno da se rezultati drugih mečeva sedmog kola poklope.

U suprotnom, Srbija će u narednom meču protiv Japana imati priliku da sama osigura F6. Taj duel je na programu 10. oktobra od 12:20 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na Sport Klubu.

Autor: Bojan Marinković

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti