fbpx

Zlatne odbojkašice - Srbija je šampion sveta!

Zlatne odbojkašice - Srbija je šampion sveta!

Odbojkašice Srbije nove su svetske šampionke! U velikom finalu izabranice Zorana Terzića pobedile su Italiju sa 3:2 (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12).

Srpkinje su u Japan stigle kao olimpijske vicešampionke i evropske prvakinje, a izvesno je da će nastaviti niz svetskom medaljom. Ekipa Zorana Terzića prvi put u istoriji je igrala finale planetarnog šampionata, ali je odmah došla do titule. I to na mestu na kome je osvojila prvu svetsku medalju, bronzu 2006 - u Japanu.

Srbija je na putu do finala izgubila samo dva puta i to protiv Japana i Holandije u drugoj rundi, kada je već obezbedila mesto na fajnl-sisku. Da će ući u istoriju srpske odbojkašice nagovestile su već na početku, kada su vezale sedam maksimalnih pobeda, što nije pošlo za rukom nikome još od 1994. godine.

Plave dame su prva selekcija koja je ujedinila evropsku i svetsku titulu, još od Sovjetskog Saveza u sezonama 1989. i 1990. godine.

Autor: Ivana Salapura

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti