fbpx

„Godina velikih jubileja srpskog vazduhoplovstva: 95 godina nacionalne avio-kompanije i 60 godina beogradskog aerodroma“

„Godina velikih jubileja srpskog vazduhoplovstva: 95 godina nacionalne avio-kompanije i 60 godina beogradskog aerodroma“

Er Srbija i kompanija „Aerodrom Beograd“ svečano su otvorili izložbu „Godina velikih jubileja srpskog vazduhoplovstva: 95 godina nacionalne avio-kompanije i 60 godina beogradskog aerodroma“ u sedištu kompanije Er Srbija.

Kao ponosna naslednica tradicije prve domaće avio-kompanije, Er Srbija obeležava 95 godina od osnivanja Aeroputa, dok Aerodrom Nikola Tesla Beograd obeležava 60 godina od otvaranja. Izložba fotografija koja predstavlja prošlost, sadašnjost i budućnost dva stuba srpskog avio-saobraćaja biće izložena u sedištu kompanije Er Srbija, a počev od 1. jula postavka će biti premeštena na Aerodrom Nikola Tesla Beograd, čiji će posetioci u naredna tri meseca imati priliku da se upoznaju sa istorijom avio-saobraćaja u Srbiji.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Er Srbije i kompanije „Belgrade Airport“, kao i poslovni partneri i mediji.

„U godini velikih jubileja posebnu počast odajemo vizionarima koji su davne 1927. osnovali prvu domaću avio-kompaniju – Aeroput. Drago nam je što udruženim snagama sa našim partnerom, kompanijom Belgrade Airport, obeležavamo ovu značajnu godinu u srpskom vazduhoplovstvu i uvereni smo da će svi posetioci, kao i naši putnici, uživati u izložbi fotografija koje dokumentuju sve ključne periode u poslovanju nacionalne avio-kompanije i beogradskog aerodroma. Izložba simbolično svedoči o razvoju Aeroputa, preko Jugoslovenskog aerotransporta (JAT) i Jat ervejza, do Er Srbije, koja nastavlja da ispisuje stranice istorije, potvrđujući ulogu regionalnog lidera u avio-industriji“, izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Pored izložbe fotografija i implementacije specijalnog amblema na svoje avione, Er Srbija će 95. godišnjicu obeležiti i kreiranjem specijalne poštanske marke u saradnji sa Poštom Srbije.

„Ove dve upečatljive prekretnice u srpskoj vazduhoplovnoj industriji dokaz su uspešnog spajanja tradicije i iskustva sa modernizacijom, ekspanzijom i inovacijom, čak i u vrlo izazovnim vremenima.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti