fbpx

Prvo izdanje festivala “Novi balkanski ritam”

Prvo izdanje festivala “Novi balkanski ritam”

Festival “Novi balkanski ritam” održaće se prvi put od 22. do 25. septembra u Sremskim Karlovcima u ekološkom centru “Radulovački”.

“Novi balkanski ritam” (New Balkan Rhythm) je prvi festival telesne muzike u regionu, osnovan u cilju promocije ove tehnike, kao i edukacije. Na festivalu će nastupati i voditi radionice Maks Polak (Max Pollak) iz SAD, Ana Ljombart (Ana Llombart) iz Španije, Ben Šic (Ben Schuetz) iz Nemačke, Marko Dinjaški i Ana Vrbaški iz Srbije.

Umetnici će imati četvorodnevnu rezidenciju pre početka festivala, od 19. do 22. septembra.

Na radionicama će učesnici iz zemlje i inostranstva učiti tradicionalne pesme i ritmove Evrope, Severne i Južne Amerike, Afrike i Balkana, koje će prezentovati na festivalskom koncertu 24. septembra na sceni ekološkog centra “Radulovački”. Festival otvara koncert balkanske muzike dua Alice in WonderBand, 22. septembra. Ulaz na sve večernje programe je besplatan. Svi koncerti počinju u 21 h.

Festival je događaj u organizaciji udruženja “Otvoreni krug Novi Sad” u partnerstvu sa Turističkom organizacijom opštine Sremski Karlovci i Pokretom gorana Vojvodine. Veći deo sredstava je finansirala zajednica kroz kraudfanding kampanju preko platforme “Dobri dabar”.

Dobro došli!

NBR plakat vertikalno

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti