fbpx

U SUSRET PREMIJERI "KAD LJUBAV ZAKASNI"-VIDEO

U SUSRET PREMIJERI "KAD LJUBAV ZAKASNI"-VIDEO

Produkcija Košutnjak filma sa ponosom najavljuje premijeru novog igranog filma 'Kad ljubav zakasni', 3. januara 2014. godine u Sava centru a 4. januara u Novom Sadu u Areni sineplex. Direktor produkcije i producent filma, Zoran Janković je o filmu pričao  za portal  Dnevno.rs.

Ovo je već četvrta ekranizacija nekog dela Mir Jam. Čini se da publika baš voli da gleda takva ostvarenja?

– Pre svega, pokazalo se da je za prethodna tri nastavka vladalo veliko interesovanje pa su sva tri projekta („Ranjeni orao", „Greh njene majke", „Nepobedivo srce") imala veliku gledanost. To je jedan od razloga zašto smo se ponovo opredelili za ekranizaciju nekog takvog dela, da radimo komercijalne stvari i ono što voli najšira moguća publika.

zoran jankovicZoran Janković

Ovog puta je promenjeno ime filma u odnosu na originalno književno delo, koje se zove „Samac u braku"?

– Ovog puta smo se odlučili da da uradimo kao što smo radili projekat „Šešir profesora Koste Vujića" – snimili smo i film i seriju. Odlučili smo da se film zove drugačije, jer je posebno autorsko delo i nema veze sa serijom, koja ima devet epizoda. Zbog toga postoje dva naslova, pa se film čiju premijeru očekujemo sledećeg petka, 3. januara u Beogradu i 4. u Novom Sadu, zove „Kad ljubav zakasni".

Miloš Biković igra glavnu ulogu u filmu, a partnerka mu je Brankica Sebastijanović, inače njegova devojka iz privatnog života. Da li je to bila namera, ili je u pitanju slučajan splet okolnosti?

– Što se tiče glavne ženske uloge, pravili smo kasting za glumicu. Trebalo je da bude mlada glumica, pa smo pozvali studentkinje glume sa svih akademija u Srbiji koje su na trećoj ili četvrtoj godini glume i na tom kastingu smo odabrali Brankicu. Prvo je bila u užem izboru, a kasnije je i konačna odluka pala na nju.

Da li su deo emocija koje inače osećaju preneli i na film?

– Oni su oboje napravili sjajne uloge, samo to mogu da kažem. Gledaoci će to i videti u filmu. Ne znam da li je to zbog toga što pored energije koja inače postoji između glumaca koji igraju parove, postoji motiv više jer su i privatno u vezi. To je bilo svima zanimljivo, pa i njima, a posebno Brankici, kojoj je ovo prva velika uloga u karijeri. Mislim da je ona to iskoristila na pravi način. Kada je reč o Milošu, on je već veliki i iskusan glumac, tako da mislim da mu je ovo najbolja uloga do sada.

Ovog puta se glumačka postava dosta razlikuje od one na koju smo navikli u ekranizacijama dela Mir Jam?

– Insistirao sam da promenimo garnituru glumaca. U prethodnim serijama su manje-više bili isti glumci. Želeo sam da se ovim filmom malo odmaknemo od toga, jer mi imamo jako puno dobrih glumaca. Takođe, ovde je bila prilika da jedna nova generacija dobije šansu, kao što je to bio slučaj sa filmom „Šešir profesora Koste Vujića". Mislim da ćemo posle ovog projekta imati nove glumačke zvezde.

Da li Košutnjak film za sada ima isplanirane neke projekte u 2014. godini?

– Imamo u planu „Gavrila Principa", igrani film i seriju da uradimo u jubilarnoj godini Sarajevskog atentata, ali su se pregovori odužili tako da sada čekamo. Takođe, planiramo da radimo još jednu seriju i film za koje su u toku pregovori, tako da ima dosta novih projekata u najavi.

Vaša ćerka je student dramaturgije. Da li uskoro možemo da očekujemo i neki njen projekat koji će realizovati produkcija Košutnjak filma?

– Katarina je već radila jedan projekat zajedno sa Perom Zubcem. U pitanju je scenario za dokumentarno-igrani film „Doba Dunđerskih". Taj film je završen i njegova premijera se očekuje u januaru mesecu. Premijera će biti u Novom Sadu, jer je Ministarstvo za kulturu pokrajine Vojvodine pomoglo projekat. To je lepa ljubavna priča opesniku Lazi Kostiću (Igor Pervić) i Lenki Dunđerski (Anđela Jovanović). Režirao je Marko Marinković, reditelj „Moj rođak sa sela". Tako da je eto, već radila, ali ona je samostalna u svojim odlukama i darovita devojka, tako da će za nju sigurno biti mnogo posla kad završi studije.

 

Medije

Podeli ovu vest

04/11/2015 0 comment

Već punu deceniju ansambl KOSOVSKI BOŽURI pronose LJUBAV PREMA KOSOVU I METOHIJI, SRBIJI I RUSIJI! Ivana Žigon uz pomoć kompozitora Gavrila Kujundžića - okupila je u ovom jedinstvenom ansamblu čitavo Kosovo i Metohiju decu iz Goraždevca, Velike Hoče, Orahovca, Kmetovca, Gračanice, Prištine, Vitine, Letnice, Kosovske Mitrovice, Kosovog Polja... ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti