fbpx

Svetska fado diva Mariza stiže u Srbiju da podrži ugoržene u poplavama

Svetska fado diva Mariza stiže u Srbiju da podrži ugoržene u poplavama

Portugalska fado diva Mariza biće prva svetski poznata ličnost koja je odlučila da dođe i direktno se upozna sa ljudima i njihovim sudbinama posle katastrofe.

Mariza će u okviru akcije Exit fondacije i Balkanopolis centra danas obići poplavama ugrožena područja u Srbiji, što je bio razlog pomeranja rasporeda njene turneje.

Ova svetski poznata dama biće počasna gošća u pesmi koju Slobodan Trkulja sa svojim Balkanopolis centrom, uz podršku Exit fondacije, snima u cilju podrške ugroženima od poplava u Srbiji i BiH. U pomenutoj pesmi i video spotu učestvovaće mnogobrojne svetske ličnosti koje žele da pomognu Srbiji. Pored Marize učešće su potvrdili i Stingov gitarista Dominik Miler, Dejvid Rouds gitarista Pitera Gebrijela, ruska zvezda Pelageja i drugi. Pesmu će, uz Trkulju, producirati i Marko Milatović i dobitnik Gremi nagrade, Čed Blejk.

Ovoj akciji pridružio se i nadaleko poznati i Gremijem višestruko nagrađivan orkestar Metropol koji je sarađivao sa velikanima svetske muzičke scene kao što su Areta Frenklin, Frenk Sinatra, Selin Dion, Andrea Bočeli i drugi.

Ljubimica domaće publike, Mariza, poznata po izuzetno posećenim koncertima održanim u Beogradu, posle više od milion prodatih albuma i plodne internacionalne karijere svoj raskošni glas podariće u cilju pomoći svima onima koji su u poplavama izgubili sve što su imali: svoje najbliže, domove, poslove... Na ovaj način, Mariza će izraziti poštovanje ne samo žrtvama poplava, već i našem velikom umetniku Slobodanu Trkulji, na čiji poziv se odazvala.

U organizaciji ExitAid-a i Balkanopolis centra Mariza i Slobodan Trkulja pripremaju pesmu i spot kojima će pozvati celokupnu svetsku javnost da se uključi u akciju prikupljanja pomoći za nastradale u poplavama.

Slobodan Trkulja je ovom prilikom izjavio:
- Čast je raditi sa tako eminentnim umetnicima uz podršku najboljeg evropskog festivala, a sve u cilju podizanja svesti međunarodne javnosti o nesreći koja je zadesila našu zemlju. Video za ovu pesmu, koji je planiran da izađe za nekoliko nedelja, pozvaće ljude iz celog sveta da doniraju sredstva zvaničnim fondovima za pomoć stradalima u poplavama, dok će sav prihod od pesme takođe biti doniran u ove svrhe.

Podeli ovu vest

12/01/2016 0 comment

Rečica na Kopaoniku, po imenu Samokovka, dobila je ime još u doba Rimljana. Legenda kaže da je ovde nekada radila mašina koja je uz pomoć snage vode odvajala zlato i gvožđe iz rude. Pošto je mašina sve sama radila, a pri tome je stalno kovala, reka je dobila ime Samokovka. Na  lokalitetu  Samokovske reke izdvojena su tri tipa ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti