fbpx

Sentimentalno putovanje - BELEF od 15.jula

Sentimentalno putovanje - BELEF od 15.jula

Beogradski letnji festival Belef 2014. pod sloganom "Sentimentalno putovanje" ponudiće od 15. jula do 15. avgusta Beograđanima i njihovim gostima raznovrsne, kvalitetne umetničke programe, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Ovogodišnji Belef biće organizovan na Trgu republike, prostoru ispred Instituta Servantes, Cvetnom trgu, Kući kralja Petra Prvog i na platou kod Pobednika na Kalemegdanu.

Festival će 15. jula na Trgu republike svečano otvoriti italijanski tenor Tino Favaca, sopran Snežana Savičić-Sekulić i umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Umetnički direktor Belefa Vojkan Borisavljević rekao je, na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, da je prvobitna ideja bila da se Belef vrati u Kapetan Mišino zdanje iz koga je i potekao ali da zbog tehničkih problema to ove godine nije bilo moguće.

Želeli smo da programom vratimo publiku na ovaj festival, rekao je Borisavljević i dodao da će tokom mesec dana festivala biti realizovano 22 programa - najviše su zastupljeni programi umetničke muzike, potom tu su pozorišni programi, džez koncerti i studentski programi.

Primetno je odsustvo rok i pop muzike zbog toga što je takav sadržaj već dostupan u okviru drugih fes tivala, a mi smo želeli da organizujemo festival za one sa malo drugačijim interesovanjima, rekao je on.

Festival će 15. avgusta zatvoriti jedan od najpoznatijih pevača biše Jugoslavije Leo Martin i Beograski plesni orkestar. Ulaz na sve programe Belefa je slobodan.

Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević rekao je da Belef ove godune nudi kvalitetan, raznovrstan umetnički program kakav dolikuje i priliči Beogradu.

Podeli ovu vest

20/10/2013 0 comment

Ekipi filma "Na mliječnom putu" oblačno nebo nad Hercegovinom "ukralo" je dve nedelje snimanja. Pod svodovima kamenih zdanja Andrićgrada, iščekujući sunčaniji dan, Emir Kusturica vedri vetrom reči: smenjuju se bića ljudska i mitska, vremena istorijska i buduća, mesta nastajanja i umiranja civilizacija. Monika Beluči ulazi u kožu mlade ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti