fbpx

Dani posvećeni velikanu srpskog glumišta Bati Stojkoviću

Dani posvećeni velikanu srpskog glumišta Bati Stojkoviću

U Vrnjačkoj Banji su otvorni 5. po redu  dani posvećeni velikanu srpskog glumišta Danilu Bati Stojkoviću.

 Sinoć na otvaranju manifestacije, u bioskopu u Vrnjačkoj Banji predstavu "Kabare - dobra stara vremena" izvelo je beogradsko Pozorište na Terazijama.

Na otvaranju manifestacije, glumcima Miri Banjac i Milanu Mihailoviću - Caciju, uručeni su dukati sa likom Bate Stojkovića.

Mira Banjac rekla je za Tanjug da je Bata Stojković jedan poseban, i veoma zahtevan glumac, čak i u prijateljstvu.

""Bata nije mnogo širio prijateljstva, i za njegova prijateljstva se moralo raditi! Ali, kada ga zaradite, takvu vrstu čoveka, onda kažete sebi, pa ja u životu imam kapital"," napominjući da je Bata bio čovek velikih uživanja i hedonista u najboljem smislu reči.

Milan Caci Mihailović kaže da je njegovo druženje sa Batom Stojkovićem trajalo svega tri decenije.

""Sretali smo se uglavnom u Ateljeu 212, u zajedničkom pozorištu, na probama, sceni, bifeu, putovanjima i gostovanjima. Uvek je bilo značajno i uzbudljivo. Bata je bio čovek od kojeg se imalo šta naučiti. Pre svega o etici u pozorištu"," kaže Mihailović za Tanjug.

Svetla Ceca Bojković kaže da se sa Batom družila decenijama i da su bili dobri prijatelji.

""Igrali smo u dosta televizijskih serija, ali nikada nismo bili direktni partneri. Predstavu "Audijencija i berlisaž" igrali smo deset godina zajedno, ali ni tu nismo imali zajedničku scenu. Jedinu zajedničku scenu imali smo u filmu "Pas koji je voleo vozove"," kaže Bojković.

Danas u Vrnjačkoj Banji počenje da radi i „Batina kafana" u restoranu „Kafanski stolnjak", a na meniju su hrana i piće koje je voleo poznati glumac.

Manifestacija „Dani Danila-Bate Stojkovića" traje do 13. avgusta, predstave će još igrati i amaterska pozorišta iz Gornjeg Milanovca i Aleksinca.

Medije

Podeli ovu vest

05/11/2013 0 comment

Grad Kruševac i Turistička organizacija, bili su 31. oktobra i 1. novembra domaćini dvodnevne međunarodne Manifestacije "Izložba turističkih publikacija Srbije". Izložba, deveta po redu, je svečano otvorena u Narodnom muzeju a predstavnici 40 srpskih gradova obišli su gradske znamenitosti, upoznali se sa turističkom ponudom grada i okoline i iz ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti