fbpx

U Vrdniku počinje "Srem film fest"

U Vrdniku počinje "Srem film fest"

 Međunarodna filmska manifstacija posvećena turističkim i ekološkim filmovima Srem film fest održaće se u Vrdniku od 22 do 25.10.14.

Direktor festivala je Igor Čolak, selektor Vlada Perović, umetnički direktor Dragomir Zupanc.Prvog dana fstivala u Vrdniku će biti postavljena skulptura Viktora Kiša, simbolična predstava borbe za opstanak na planeti.

Filmovi će biti prikazani u velikoj sali Termala, prvi dan 22.10. projekcija u 13h, 16h, 21h i svečano otvaranje u 19.30h. Projekcije ostalim danima u 18 i 20h.

Na SREMFF-u učestvuju autori sa filmovima iz 35 zemalja: Australije, Belgije, Belorusije, BiH, Brazila, Bugarske, Velike Britanije, Gane, Indije, Irana, Irske, Italije, Japana, Kanade, Mali, Malzije, Norvške, Poljske, Portugalije, Rumunije, Rusij, SAD, Singapura, Slovačke, Slovenije, Srbije, Tanzanij, Turske, Francuske, Holandije, Hrvatske, Crne Gore, Češke, Švajcarske i Španije.

Za Gran pri, stilizovanu skulpturu Buba mare, skulptorski rad Viktora Kiša i ostale nagrade, takmiči se 60 filmova.

Tokom obilaska izletišta i eko staništa biće održane dve tribine, jedna, o hrani i zdravoj životnoj sredini, a druga, o potencijalima ekoloških destinacija za razvoj turizma.

Članovi komune Bistrih potoka prirediće perfomans-prdstavu Stid, u Nacionalnom parku Fruške Gore. Očekuje se dolazak autora i gostiju iz obližnjih regiona i inostranstva.

Biće organizovani izleti na Zasavicu, Frušku Goru i u Sremsku Mitrovicu.

Poslednjeg dana, subota 25.10h biće priređen izlet na Vrdničku kulu. Festivalski centar će biti smešten u Turističkom birou, pored Termala.

Podeli ovu vest

30/10/2013 0 comment

Srpski muzej hleba nastao je kao rezultat sakupljačko-istraživačkog rada slikara Jeremije, koji se tematikom obrednog hleba bavi više decenija. Jeremija više od trideset godina putuje po Srbiji (obišao je više od 600 sela); slika na terenu; zapisuje običaje; prikuplja recepte, etnigrafske predmete, obredne hlebove, pisana dokumenta, čuvajući od ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti