fbpx

Najlepše pesme Rusije u "Centru Sava"

Najlepše pesme Rusije u "Centru Sava"

SVEČANI KONCERT RAT I MIR Povodom obeležavanja jubileja -70 godina pobede nad fašizmom,bice odrzan u Sava Centru, 15.maja u Velikoj dvorani.

Ruske pesme nose ogromnu genetsku mudrost naroda, istorijsko i duhovno nasleđe po kojem možemo izučavati istoriju Rusije kroz vekove. Ruska pesma dodiruje najtananije strune ljudske duše i ostavlja trag neprolaznosti, pa je stoga priznata u celom svetu kao pesma sa emotivnim nabojem, pesma koja iskazuje najlepša osećanja, uz koju se veseli, raduje, tuguje, ratuje, voli, i zbog toga daje ogroman doprinos svetskoj kulturnoj baštini. Mnogobrojne ruske pesme izvodili su sa velikim uspehom i srpski pevači i ta tradicija se nastavlja i danas.

Na svečanom koncertu „Rat i mir" će biti izvedene najčuvenije patriotske, vojne, narodne i kozačke pesme Rusije i najomiljenije pesme iz Srbije.
Program izvode velikani muzičke scene: Petar Glubokij – Boljšoj teatar, Sergej Putilin ansambl Aleksandrov i Maksim Rihter državni ansambl Kozaci Rusije, kao i solisti iz Srbije: Merima Njegomir, Tanja Andrijić, Ana Sinicki, , Danica Krstić, Ljubo Manasijević i Nikola Jeftić uz pratnju simfonijskog orkestra Ministarstva Odbrane „Stanislav Binički" i hora Abrašević.

PETER GLUBOKIJ – «IMPERATORSKI BAS» BOLJŠOЈ ТЕАТRA
Poznat kao „Imperatorski bas" Glubokij već skoro 40 godina superiorno vlada scenom Boljšoj teatra. Po rečima muzičkih kritičara, moć i nijanse njegovog glasa svojstvene su još jedino Šaljapinu.

SERGEJ PUTILIN – «ZLATNI TENOR» ANSAMBLA ALEKSANDROV
„Anđeoski glas", „Glas zvučan kao ruska „Kaćuša", „Ruski zvuk" – naslovi su štampe o Putilinu. Maestralni Sergej Putilin obdaren je glasom isključive lepote i neponovljivog, ruskog stila.

MAXIM RIHTER – «ZAVODLJIVI BARITON» ANSAMBLA RUSKIH KOZAKA
Vokalni solista izuzetne reputacije, jedan je od najpoznatijih baritona Rusije. Maestralno vlada scenom, oduševljavajući publiku širom sveta.Laureat je svih ruskih i mnogih internacionalnih takmičenja.

SIMFONIJSKI ORKESTAR MINISTARSTVA ODBRANE „STANISLAV BINIČKI"
Simfonijski orkestar umetničkog ansambl MO „Stanislav Binički" učestvovao je na mnogobrojnim muzičko-scenskim svečanostima i festivalima: BEMUS, BELEF, Mokranjčevi dani, Dubrovačke letnje igre, Niške horske svečanosti, Ohridsko leto, Mermer i zvuci, Splitski festival...

HOR „ABRAŠEVIĆ"
„Abrašević" je dobitnik najviših društvenih priznanja i pobednik mnogobrojnih domaćih i stranih festivala širom sveta. Gostovao je na svim kontinentima osim Australije i jedan je od retkih kolektiva koji može da se pohvali konstantnošću na međunarodnoj sceni.

Podeli ovu vest

20/03/2013 0 comment

Film Aleksandra Saše Petrovića „Skupljači perja", se u istoriji srpske i jugoslovenske kinematografije svrstava među najznačajnija filmska ostvarenja tzv. „crnog talasa", a 1983. godine kritika ga je proglasila najboljim filmom svih vremena tadašnje kinematografije. Film je snimljen 1967. godine, u produkciji „Avala filma", a iste godine ...

15/04/2024 0 comment

Manifestacija koja se održava od 16. do 19. aprila u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put ...

15/04/2024 0 comment

Manastir Stara Pavlica nalazi se na stenovitom brežuljku desne obale reke Ibar u neposrednoj blizini Nove Pavlice. Prošlost ovog spomenika je malo ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

18/04/2024 0 comment

Narodna nošnja u zlatiborskim selima je u pogledu osnovnih karakteristika veoma srodna sa nošnjama jugozapadne Srbije, koja zajedno sa nošnjom ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti