fbpx

Pažljivo negujte cveće tokom zime

Pažljivo negujte cveće tokom zime

Kako bi ste  tokom zime sačuvali vaše  cveće u kući i da  ne bi venulo povedite računa o potrebama biljaka za prirodnom svetlošću i suvim vazduhom, jer im to, više od svega, tada nedostaje.

Idealna temperatura za držanje cveća je između 15 I 20 stepeni Celzijusa. Preko zime biljkama nije potrebna prihrana, osim za one koje očekuje cvetanje, kao što su ciklame, azaleje, kaktusi... Da bi biljka mogla da raste lepo, odstranjujte suve listove i uvele izdanke redovno.

Ne smete naglo menjati temperaturu. Kada provetravate prostoriju, cveće mora biti sklonjeno od promaje.

S obzirom da većina biljaka koje uspevaju kod nas traže mnogo svetlosti, saksije postavite bliže prozorima, ali ne uz radijatore.

ljubicica

Tamo gde ima dosta svetlosti, mesto je za kaktuse. Da bi na proleće procvetali, tokom zime ih ne treba zalivati, osim ako je u stanu veoma toplo. Kaktus za kojeg se primenjuje suprotno pravilo zove se božićni cvet.

kaktusi

Tokom zime biljke miruju, tako da ne bi bilo dobro baviti se presađivanjem. Ako baš želite ili morate da presadite neki cvet, morate nabaviti novu zemlju i saksiju broj veću od prethodne.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti