fbpx

KK Radnički na žrebu Evrokupa 5.oktobra

KK Radnički na žrebu Evrokupa 5.oktobra

Žreb kojim će se utvrditi grupe prve faze Evrokupa u sezoni 2013/2014, biće održan u subotu 5. oktobra (12 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu) u Olimpijskoj dvorani u Barseloni. Biće to dan nakon završetka kvalifikacija za Evroligu čiji će rezultati odrediti poslednjih sedam od 48 ekipa koje će nadmetati u ovom takmičenju.

U novoj sezoni Evrokupa biće 48 ekipa iz najmanje 22 zemlje, a regularni deo takmičenja počinje u utorak 15. oktobra, najavili su organizatori. Jedna od novina od ove jeseni biće produžetak prve faze - sa šest na deset utakmica, a taj deo sezone završava 18. decembra.

Žrebani učesnici biće geografski raspoređeni u osam grupa po šest ekipa. Prva tri tima iz svake grupe nastavljaju takmičenje u sledećem nivou "Last 32" koji počinje 8. januara 2014. godine. Njima će se po prvi put pridodati i osam ekipa koje ne uđu u višu fazu Evrolige "Top 16". "Last 32" faza imaće osam grupa po četiri tima od kojih polovina prolazi dalje - u "Last 16". Taj nivo Evrokupa počinje 5. marta.

Od ovog trenutka slede po dve eliminacione utakmice. Osminfinalna serija počinje 5. marta, četvrtfinale se igra od 19. marta, a od 2. aprila polufinale. Finalisti će odigrati dva meča, po principu domaćin-gost, što je takođe novina, a termini ovih susreta su 1. i 7. maj.
Jedini predstavnik Srbije u drugom po snazi takmičenju u Evropi biće kragujevački Radnički. Na žrebu 5. oktobra zastupaće ga predsednik kluba Ivan Grujin. Ovo će biti debitantska sezona za Šumadince.

Aktuelni osvajač Evrokupa je Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara, ruska ekipa koja je po prvi put u svojoj istoriji bila prvak ovog takmičenja.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti