fbpx

Emir Bekrić : Ne odvajam se od krsta iz Jerusalima! Glavni cilj olimpijska medalja u Riju

Emir Bekrić :  Ne odvajam se od krsta iz Jerusalima! Glavni cilj olimpijska medalja  u Riju

Najbolji srpski atletičar kaže da vredno radi i priprema se za nove izazove koji ga očekuju:

„Moj glavni cilj je da osvojim olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru ,a sve do tada biće usputne stanice. Ako sve bude po planu, ne vidim razlog zašto ne bi bilo, mislim da mogu do medalje. „

Treći na svetu čija bronzana medalja sija zlatnim sjajem, dvadesetdvogodišnji srpski atletski šampion,Beograđanin Emir Bekrić koji je toliko obradovao srpsku naciju i podigao Srbiju,nedavno je govorio o svom životu, sportskim uspesima i inspiracijama. Harizmatični pobednik, poznat po privremenoj tetovaži ćirilicom ispisanoj SRBIJA ,istakao je da je time želeo da predstavi svoju zemlju svetu, ne samo sebe kao sportistu već da vide ljudi odakle dolazi i da nas upamte. „ Novak Đoković je trenutno najbolji ambasador Srbije u svetu,a ja želim da jednog dana to bude slučaj sa nama atletičarima", kaže Bekrić. Na zapažanje da pre i posle svake trke ljubi krst oko vrata Bekrić kaže:"To mi je poklonio jerusalimski Patrijarh Irinej prilikom mog boravka u Jerusalimu.Nosim ga jer sam pobožan i svako veče se zahvaljujem Bogu na svemu." Emir je rođen u Beogradu,kao i njegov otac Atif,majka mu je Mirjana čiji je pokojni otac bio prota, visoko sveštenstvo u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Emir priča da se redovno moli Bogu i da u Crkvu ide jednom u nedelju ili dve.Sa ponosom peva našu himnu Bože pravde,svuda ponosno ističe odakle je, trči i bori se hrabro,nastavlja pobednički niz Novaka Đokovića, Milice Mandić, Milorada Čavića, Ivane Španović, zlatnih Orlića i ostalih naših uspešnih sportista. BRAVO EMIRE I SREĆNO, SPORTSKA SRBIJA JE UZ TEBE!

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti