fbpx

Ostavka Kusturice: Neću da budem na stubu srama

Ostavka Kusturice: Neću da budem na stubu srama

Emir Kusturica nakon zahteva DRI za pokretanje prekršajnog postupka: Iako nema tvrdnji da je budžetski novac proneveren ili trošen nenamenski, po ko zna koji put stavljen sam na stub srama javnosti.

Kako ne želim da učestvujem u javnom životu u kojem su ’saobraćajni prekršaji’ na stubu srama javnosti, a da se, prethodno, nije ni dokazao prekršaj, niti zloupotreba položaja, niti nenamensko trošenje novca, odlučio sam da ne budem deo takvog javnog života. Zbog toga podnosim naopozivu ostavku na funkcije: direktor Parka prirode ’Mokra Gora’ d.o.o. i predsednik Skijaškog saveza Srbije. Takođe, odlučio sam da od države ne tražim niti primam pomoć za organizaciju Filmskog i muzičkog festivala ’Kustendorf’, a iz Ministarstva kulture povlačim molbu za dodelu sredstava za snimanje igranog filma ’Ljubav i rat’.

Ovo piše u izjavi za javnost proslavljenog režisera Emira Kusturice, nakon što se našao na spisku Državne revizorske institucije Srbije sa zahtevom za pokretanje prekršajnog postupka.

ŽIVOT U TABLOIDIMA

Negde je nestala nit koja razdvaja formalizam od stvarnog života, a nestala je tamo gde je i nastala: u birokratskoj i novinarskoj proizvoljnosti, u stvarnosti življenja u Srbiji u kojoj se, evo, javni život odvija u tabloidima. Država koja stvara ambijent nepovoljan po one koji rade ne zaslužuje naš trud. Umesto da politiku vodi u parlamentu, Srbija politiku vodi u tabloidima.

Izvor: Večernje novosti

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti