fbpx

EVROLGA od 16.novembra uživo na SPORT KLUBU

EVROLGA od 16.novembra uživo na SPORT KLUBU

U sredu 16. oktobra počinje 13. evroligaška sezona, za našu zemlju po mnogo čemu istorijska. Srbija će, naime, prvi put imata dva predstavnika u ovom elitnom košarkaškom takmičenju – Partizan i Crvenu zvezdu i zagarantovane spektakle u prestonici svake nedelje.

Prve utakmice naši timovi igraju u četvrtak, 17. oktobra, a Sport Klub je, kao i prethodne godine, obezbedio ekskluzivno pravo na direktne prenose svih utakmica.

"Preuzimanjem ekskluzivnog prava na prenose svihu takmica košarkaša Zvezde i Partizana u Evroligi dajemo mogućnost našim gledaocima da uživaju u vrhunskom kvalitetu slike i tona, zanimljivim komentatorima i poznavaocima košarke. Po tome smo i postali poznati i izdvojili se u regionu, ali i stekli naklonost brojnih ljubitelja sporta. Uz goste u studiju, gledaoci Sport Kluba će moći da vide i atmosferu sa parketa na utakmicama u Beogradu, direktne prenose konferencija za novinare i brojne druge zanimljivosti ovog vrhunskog košarkaškog takmičenja. Ljubitelji košarke, vaše je samo da se izborite za daljinski upravljač", izjavio je Nemanja Simeunović, direktor Sport Kluba i dodao da će stručni konsultant tokom svih prenosa i razgovora u studiju biti Aleksandar Trifunović.
"Aleksandar Trifunović je naš proslavljeni stručnjak i trener brojnih evroligaških klubova. Izuzetna nam je čast što je pojačao našu ekipu košarkaških stručnjaka", naglasio je Simeunović.

Titulu brani Olimpijakos, šampion kontinenta 2012. i 2013, a pored Pirejeca, koji su pokazali da ih nikada ne treba prerano otpisati, pretendenti na tron su CSKA, Real Madrid, Barselona, Panatinaikos...

Partizan se pomirio s činjenicom da nema novca za skupa pojačanja i velike ugovore i preusmerio se na "stvaranje" igrača i tima koji sjajno deluje na početku sezone, dok je Crvena zvezda Telekom kupila "gotove" košarkaše, sa željom da prekine decenijsku dominaciju kluba iz Humske, ali i ostvari što bolji rezultat u Evroligi.

Crno-beli su u grupi A sa CSKA, Barselonom, Fenerbahčeom, Budiveljnikom i Nanterom. Izvesno je da će srpski šampion sa Ukrajincima i Francuzima voditi borbu za prolaz u Top 16. Tim iz Humske na startu gostuje u "Blau Grani" i duel sa Barselonom će biti prvi ispit zrelosti za talentovanu crno-belu generaciju.

Rivali Crvene Zvezde u grupi D su Makabi, Panatinaikos, Laboral Kuča, Lokomotiva i Lijetuvos Ritas. Procena stručnjaka je da crveno-beli sa svima mogu ravnopravno da se nose, a najveći hendikep za ekipu trenera Dejana Radonjića moglo bi da bude neiskustvo igranja u elitnom takmičenju, kao i činjenica da će neko vreme biti bez reprezentativnog centra Raška Katića. Zvezda sezonu otvara mečom protiv Lokomotive Kubanja u "Kombank Areni".

Novitet u odnosu na prethodne sezone je i novo pravilo da ekipe koje ne izbore mesto u Top 16 takmičenje nastavljaju u Evrokupu.
Prvi deo takmičenja završava se 20. decembra, Top 16 će biti odigran od 2. januara do 11. aprila 2014, termini četvrtfinala su od 15. do 25. aprila, dok je završni turnir u Milanu od 16. do 18. maja. I sve to na samo Sport klubu. Naravno, ako niste u hali kada naši igraju.
Autor:D.Nikolić

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti