fbpx

Novak pun samopouzdanja, uskoro ponovo br.1 na svetu!

Novak pun samopouzdanja, uskoro ponovo br.1 na svetu!

Novak Đoković rekao je da je zadovoljan svojim igrama u 2013. godini iako je izgubio prvo mesto na ATP listi od Rafaela Nadala.

Najbolji srpski teniser stigao je u Pariz gde se ove nedelje igra poslednji turnir iz Masters serije u sezoni.

Đoković u prestonicu Francuske već tradicionalno dolazi ranije da bi se, kako sam kaže, bolje pripremio za uslove u dvorani Bersi.

„Pariz je jedan od najlepših gradova na svetu, ovde imate toliko stvari koje možete da radite. Ja po naici dolazim ovde nedelju dana pre početka turnira pa imam dovoljno vremena da se navikenam na podlogu i uslove. Takođe, i da provedem više vremena sa devojkom i porodicom u ovom divnom gradu. Sviđa mi se posebno centar Bersija", rekao je Novak pred početak turnira.

Novak je nakon poraza na US openu izgubio prvo mesto na ATP listi u Pekingu, ali je na azijskoj turneji osvojio trofeje u Pekingu i Šangaju.

„Iako sam pretrpeo nekoliko teških poraza, pre svega u duelima sa Nadalom, prilično sam srećan kako sam igrao u 2013. Mogao sam malo bolje da odigram na turnirima Masters serije. Ali u Aziji sam odigrao dva savršena turnira, pronašao sam ritam. Sada imam mnogo više samopouzdanja i nadam se da ču ostati na tom putu."

U finišu sezopne svi su umorni, ali do kraja godine osim Pariza igra se i završni Masters u Londonu.

„Svi su iscrpljeni fizički i mentalno, ali siguran sam da svi žele da završe sezonu dobrim rezultatom", dodao je Đoković koji će nakon Mastersa u Londonu igrati i finale Dejvis kupa protiv Češke.

Novak ima 11.120 poena, a na Mastersu u Parizu koji se igra ove nedelje, imaće šansu da eventualno vrati prvu poziciju, ali će ishod zavisiti i od Nadalovog plasmana.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti