fbpx

KGastro festival - takmičenje mladih kuvara iz Srbije i sveta

KGastro festival - takmičenje mladih  kuvara iz Srbije i sveta

KGastro festival – 1ST Young Chef Culinary Challenge 2013. (PRVI JUNIORSKI INTERNACIONALNI KULINARSKI KUP) biće održan od 1. do 3. novembra 2013. godine na Šumadija sajmu u Kragujevcu, na prostoru od oko 1.600 kvadratnih metara.

Organizatori festivala su Šumadija sajam Kragujevac i Gastromag magazin Beograd.
KGastro festival biće održan pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca uz podršku Master Chef Serbia, i u saradnji sa Serbian Junior Chefs Club i Lady Chef Club.

Festival će na jednom mestu okupiti mlade kuvare iz Srbije i sveta . Takmičenje će se održati u šest competition boxova – tj. profesionalnih kuhinja, a događaje sa takmičenja zabeležiće brojne medijske kuće. Osim takmičarskog dela, festival ima i veliki poslovni uticaj na razvoj gastronomije, turizma i prehrambene industrije u Srbiji i regionu.

Doprinos ovom takmičenju daće veliki broj eminentnih stručnjaka iz inostranstva. Sudije koje budu delegirane za ovo takmičenje biće isključivo iz inostranstva, sa dugogodišnjim iskustvom na ovakvim ili sličnim takmičenjima, ovo je po prvi put u Srbiji predstavljanje udruženja Master šefova, kao i eminentnih kulinara iz najprestižnijeg svetskog udruženja Master šefova – World Master Chef Society iz Londona
Očekuje se dolazak elitnih imena kulinarstva Srbije i zemalja u regionu, kao i predsednika kulinarskih saveza Srbije i regiona .

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti