fbpx

Ivana Španović i Emir Bekrić najbolji na Balkanu!

Ivana Španović i Emir Bekrić najbolji na Balkanu!

Srpski atletičari Ivana Španović i Emir Bekrić proglašeni su danas na svečanosti u Jerevanu za najbolje atletičare Balkana u 2013. godini, u izboru Balkanske atletske federacije, preneo je Atletski savez Srbije (ASS).

Španovićeva je ove sezone pobedila na prvenstvu Balkana u dvorani u Istanbulu, zlatnim odličjem okitila se i na prvenstvu Balkana na otvorenom u Staroj Zagori, a nastupala je i za reprezentaciju Balkana na takmičenju u Valensu (Francuska), gde je pobedom donela maksimalan broj bodova svom timu.

Državna rekorderka u skoku u dalj osvojila je i istorijsku bronzanu medalju na prvenstvu sveta u Moskvi.

„Istanbul je bio sjajan, novi državni rekord i veliko ohrabrenje za nastupajuću letnju sezonu. Međutim, usledili su zdravstveni problemi, morala sam da otkažem nastupe na ekipnom prvenstvu Evrope i Mediteranskim igrama i bila sam na korak da odustanem od svetskog prvenstva. Iako sam imala normu za svetsko prvenstvo, nisam yyelela da u Moskvu odem nespremna", izjavila je Španovićeva, dodajući da su lekari dopustili da može da se vrati treninzima, pa je rešila da se takmiči na prvenstvu Balkana u Staroj Zagori.

"Bilo je malo onih koji su verovali u mene, ali pokazala sam i sebi i drugima da sam borac i u Bugarskoj skočila drugi najbolji rezultat u karijeri. Tada sam zajedno sa trenerom i čelnicima iz AŠ rešila da idem u Moskvu. Nastup na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj će uvek imati posebno mesto u mom srcu. To je bilo mnogo više od takmičenja, to je bio moj prvi korak ka medalji u Moskvi", rekla je Španovićeva.

„Ova nagrada pripada mom timu, mojoj porodici i svim mojim navijačima koji su i u dobru i zlu uvek uz mene. Hvala svim ljudima na Balkanu", poručila je srpska atletičarka, a prenosi nacionalni savez.

Bekrić je na prvenstvu sveta u Moskvi osvojio takođe bronzanu medalju, u trci na 400 metara prepone.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti