fbpx

Đoković trijumfovao na početku Mastersa u Parizu

Đoković trijumfovao na početku Mastersa u Parizu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ne baš ubedljivo je krenuo u pohod na titulu na Mastersu u Parizu. Teže nego što se očekivalo savladao je domaćeg igrača Pjera Uga Erbera, trenutno 189. tenisera na planeti. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6(3), 6:3, u okviru drugog kola. Meč je trajao sat i 33 minuta.

Mučio se Đoković u prvom setu. Nikako nije uspevao da uzme brejk i prelomi taj deo meča u svoju korist, a najbolju priliku propustio je u trećem gemu, kada nije iskoristio dve brejk lopte. Veoma odvažno igrao je Erber, a čak je u finišu prvog seta propustio i dve set lopte. Na kraju, taj brejk je odlučio pobednika prvog seta, a on je pripao iskusnijem Srbinu koji je uspeo da slomi otpor domaćeg predstavnika.

Novak je početkom drugog seta prelomio meč u svoju korist. Najpre je na svoj servis osvojio uvodni gem, a onda je na servis Erbera došao do brejka. Posle 30:0 za Francuza vezao je četiri poena i poveo sa 2:0, što se ispostavilo kao ključni momenat. Sve posle viđeno bila je rutina Đokovića, koji je ubrzo poveo sa 5:0. I, kada se činilo da će okončati meč usledila je serija Erbera, koji je osvojio 10 od 12 poena i u fantastičnoj seriji smanjio na 3:5. Ipak, Đoković se potom uozbiljio i na svoj servis stigao do očekivane startne pobede na turniru, na kojem pretenduje da povrati prvo mesto na svetskoj rang listi.

Ako to želi, moraće da igra mnogo bolje u nastavku u odnosu na ono što je pružio na startu turnira, čiji je nagradni fond 2.646.495 dolara.

U trećem kolu Novaka Đokovića očekuje meč sa pobednikom duela u kojem se sastaju Amerikanac Džon Izner i Poljak Mihal Pžišesni.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti