fbpx

Košarkaši Radničkog savladali Grke na putu za drugi krug Evrokupa

Košarkaši Radničkog savladali Grke na putu za drugi krug Evrokupa

Košarkaši Radničkog ostvarili su do sada najvredniju pobedu u Evrokupu, u šestom kolu na svom terenu savladali su grčki Panionios 84:77 (20:17, 21:18, 27:15, 16:27), najdirektnijeg rivala za plasman u drugi krug takmičenja. Ovim uspehom, Kragujevčani su se osamili na drugom mestu grupe H sa učinkom 4-2, iza turskog Bešiktaša sa skorom 5-1.

Šumadinci su potpuno kontrolisali tri četvrtine ovog susreta, vodili su i +18 (68:50 pred četvrtu deonicu), ali se treći tim grčke lige potrudio da završnica bude uzbudljiva. U pretposlednjem minutu gosti su smanjili zaostatak na svega tri poena (79:76), ali pritisku nije podlegao, najpre, Mlađan koji je preuzeo odgovornosti i hladnokrvno uvećao distancu za dva poena. Za njim je i par plejmejkera Marinovilć-Jović realizovao tri penala za potpuni revanš Panioniosu koji je u prvom kolu pobedio 77:72.

Sem što su pokazali karakter kada je bilo najpotrebnije, što su sproveli u delu najveći deo dogovora sa stručnim štabom - kako do svoje igre, igrači Radničkog uspeli da iskontrolišu duele u vazduhu (39:29) i da imaju više uspešnih dodavanja (16:9), kao i da potpuno "isključe" iz igre Duvnjaka (limitiran je bio na četiri poena), jednog od ključnih igrača duela na atinskom parketu. Još jedna odlična partija Mekoluma, sa 26 poena najefikasnijeg strelca večeri, nije bila dovoljna za uspeh Grka u Šumadiji, pa su trećim porazom potisnuti na treće mesto u grupi.

Cela petorka Radničkog bila je "dvocifrena". Uprkos silnom iscrpljivanju, najčešće udvajanjem protivničkih igrača, najefikasniji strelac bio je Marinović sa 20 poena (dve trojke, bacanja 6/6), a stigao je i da napravi još pet skokova i četiri asistencije. Uz njega najbolji poenteri su bili: Jaru - 16 poena (dva poena 6/8, bacanja 4/4, a sa deset skokova imao je "povratnički "dabl-dabl"), Mlađan - 12 (trojke 2/4, tri asistencije), Lešić - 11 i Jović - 10 (uz to je imao šest skokova i tri asistencije). "Upisali" su se trijumf i: Kalinić sa osam poena (četiri skoka, tri asistencije), Jevtović - pet i Sili - dva. Bez poena je ostao Balmazović, sa manjom minutažom i takođe bez pogodaka nastupio je roviti Dimić, dok u igru nisu ulazili mladi Janković i Birčević, povratnik na parket posle višemesečne pauze. On je kao kapiten izveo ekipu na parket.

Pred Kragujevčanima su dva gostovanja u Evrokupu, najpre će imati okršaj sa Bizonsima 27. novembra, a potom i sa Spartakom 4. decembra. Ako ne van Kragujevca, overa "vize" za drugi krug Evrokupa mogla bi da usledi u poslednjem susretu prve faze u Jezeru 11. decembra protiv Neptunasa. Poslednje kolo zakazano je za 18. decembar kada će Radnički biti gost Bešiktaša.

Piše: Dejan Milošević

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti