fbpx

Ko je Novak Đoković? - pitanje za francuske misice!

Ko je Novak Đoković? - pitanje za francuske misice!

Nekoliko dana od ceremonije na kojoj će biti proglašena ovogodišnja Mis Francuske, 33 kandidatkinje za ovu prestižnu titulu dobile su zadatak da odgovore na pitanja iz raznih oblasti od mode, preko književnosti i matematike do sporta.

Da bi mogle da se nađu među 12 finalistkinja, morale su da tačno odgovore na bar 15/20 od ukupno 40 pitanja, a jedno od njih je bilo "ko je Novak Đoković?"

Od ostalih pitanja bila su i "šta se obeležava 11. novembra", "ko je aktuelni francuski ministar unutrašnjih poslova", "koja je društvena mreža odnedavno na berzi", "u kojoj zemlji će se održati naredno Svetsko prvenstvo u fudbalu?".

Kandidatkinje su morale i da reše nekoliko zadataka iz matematike i logike. Jedan od njih je glasio: "Krenuli ste iz Pariza avionom u Njujork u 10 sati, a let je trajao pet sati. U koliko sati ste stigli u Njujork po lokalnom vremenu, znajući da je vremenska razlika šest sati?"

Trebalo je, takođe, da znaju koji film je ove godine osvojio Zlatnu palmu u Kanu i kojoj je knjizi dodeljena Gonkurova nagrada za 2013.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti