fbpx

FSS: NIKADA NEĆEMO DATI LEGALITET TZV. I SAMOPROKLAMOVANOM FS KOSOVA

FSS: NIKADA NEĆEMO DATI LEGALITET TZV. I SAMOPROKLAMOVANOM FS KOSOVA

Povodom lažnih činjenica i optužbi iznesenih u dnevnom listu "Politika", u broju od 29. novembra 2013. godine, Fudbalski savez Srbije izdao je saopštenje za javnost u kojem se između ostalog kaže:

Apsolutno su netačne sve informacije objavljene u pomenutom tekstu. Najpre, nijedan član Fudbalskog saveza Srbije neće prisustvovati sednici Izvršnog komiteta FIFA niti će tom prilikom - niti bilo kada, dati ma kakvu saglasnost po pitanju legalnosti rada i aktivnosti takozvanog i samoproklamovanog Fudbalskog saveza Kosova.

A da se nalazimo pod izuzetnim pritiskom - nalazimo se, i to u dužem vremenskom intervalu, posebno u prethodne dve godine. Podsećamo da smo o svim sastancima sa nadležnima u FIFA, koja je i otvorila ovo pitanje, a kojima su prisustvovali i predstavnici kosovskog fudbala, pravovremeno obaveštavali javnost."

Čelnici Izvršnog komiteta FIFA su prošle godine jednostrano doneli odluku o mogućnosti igranja prijateljskih utakmica klubova i mlađih selekcija sa teritorije Kosova u međunarodnim okvirima, ali pod jasno definisanim uslovima - učešće bez bilo kakvih nacionalnih simbola (zastava, himna, obeležje na dresu...). Verujemo da će čelnici FIFA imati i razumevanja i skinuti "slučaj Kosovo" kao eventualnu temu naredne sednice Izvršnog komiteta, već da će se o toj problematici razgovarati kada se za to steknu svi uslovi.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti