fbpx

Žene u glavnim uologama:"Maratonci trče počasni krug", premijera u Zvezdara teataru

Žene u glavnim uologama:"Maratonci trče počasni krug", premijera u Zvezdara teataru

Predstava po tekstu Dušana Kovačevića "Maratonci trče počasni krug", u režiji Milice Kralj biće premijerno izvedena u subotu, 14. decembra u Zvezdara teatru, a za razliku od istoimene filmske verzije, sve likove glume žene.

Rediteljka Milica Kralj izjavila je u četvrtak na konferenciji za novinare da je Kovačević bio oduševljen idejom da se muški likovi u drami zamene ženskim i da je za potrebe predstave dodao neke nove scene koje do sada nisu vidjene.

"Ova predstava je potpuno drugačija od filma i mi nemamo nameru da nadmašimo film već smo želeli da prikažemo kako rečenice napisane u muškom rodu mogu da zvuče kada predju u ženski", kazala je rediteljka Milica Kralj.

Glumačku postavku filma "Maratonci trče počasni krug" koju su činili Bogdan Diklić, Pavle Vujisić, Danilo Stojković, Mija Aleksić, Milivoje Tomović zameniće u pozorištu Neda Arnerić, Ljiljana Dragutinović, Minja Filipović, Katarina Žutić i Elizabeta DJorevska.

Glumica Katarina Žutić koja u predstavi igra Mirku Topalović, najmladjeg člana porodice Topalović, kazala je da bi muška ekipa imala veće opterećenje kada bi radila tu predstavu.

"Veći bi bio pritisak na njima, nego na nama u ponovnoj realizaciji ove drame", kazala je Žutić.

(Beta)

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti