fbpx

Inteza Lizing i donacijom uz Radnički

Inteza Lizing i donacijom uz Radnički

- U izboru partnera iz sporta smo očigledno napravili pun pogodak odlukom da podržimo Radnički. Kragujevac je po značaju, nepobitno, posle Beograda, drugi košarkaški centar Srbije.

To kod nas izaziva nepodeljene simpatije sve vreme tokom saradnje, i ranije kada smo pratili planove razvoja i danas kad svedočimo rezultatima koji su postignuti, izjavio je DUKIĆ

U godini kada Košarkaški klub Radnički svojim rezultatima ispisuje stranicu istorije ovog sporta u prestonici Šumadije, i poslovni partneri prate odvažan korak pružajući dodatne podstreke za rad.

Tako se kompanija Inteza Lizing, uz već ugovoreno sponzorstvo kragujevačkog kluba, zbog prevaziđenih planova sa početka sezone odlučila da i donatorstvom ojača Radnički pred dva krupna takmičarska izazova: učešće na finalnom turniru ABA lige krajem aprila, gde se odlučuje o titularu u regionu, kao i borbi za, najpre, domaći plej-of a potom i mogućnost nadmetanja za srpski trofej.

U ime finansijske institucije koja još snažnije podržava ambicije Kragujevčana do kraja sezone 2012/2013, član izvršnog odbora Inteza Lizinga Slavko Dukić predstavlja koji je interes velikog biznisa u Srbiji da podrži sport, uprkos teškim okolnostima na tržištu.
Dukić: Podržavamo Radnički jer nastoji da uprkos teškoj ekonomskoj situaciji napravi uspeh i to, vidimo, na ponos ne samo građana Kragujevca. Pozicija u regionalnoj ligi koju Kragujevčani imaju u ovoj sezoni - drugi su srpski tim na tabeli - prevazilazi status koji imaju u nacionalnim okvirima. Teške su prilike u svim segmentima društva, zato pokušavamo da pomognemo koliko je moguće kako rezultati ne bi izostali. I to se upravo dešava u Kragujevcu. Sjajan uspeh je već postignut u ABA ligi, pratićemo rasplet na fajnal foru i naravno domaće prvenstvo koje je tek počelo a na jesen ćemo po prvi put praktično biti i podrška Radničkom u evropskim izazovima. Za nas to predstavlja veliko zadovoljstvo nakon tri godine saradnje koja je jačala iz sezone u sezonu. U izboru partnera iz sporta smo očigledno napravili pun pogodak odlukom da podržimo Radnički.

Dukić naglašava da je fenomen Radničkog utoliko interesantniji što nije lociran u Beogradu gde je središte kako privrednih tako i sportskih aktivnosti. Ovaj tihi uspeh dešava se pomalo skrajnuto od glavnih tokova, ali u isto vreme je u epicentru privrednog razvoja države.
Dukić: Imponuje nam to što smo pomogli sportski kolektiv koji postiže dobre rezultate a da nije jedan od onih koji su locirani u metropoli. Pored teških materijalnih prilika za funkcionisanje klubova, imamo i taj momenat da je gro podrške koja se pruža skoncentrisana na glavni grad. Utoliko je veći uspeh ovo što se radi u prestonici Šumadije. Napredak Radničkog deluje pomalo i meteorski jer ne treba zaboraviti da je 2009. godine bio debitant, a evo 2013. učestvuje u borbi za titulu regionalnog prvaka. Kragujevac je po značaju, nepobitno, posle Beograda, drugi košarkaški centar Srbije. To kod nas izaziva nepodeljene simpatije sve vreme tokom saradnje, i ranije kada smo pratili planove razvoja i danas kada svedočimo rezultatima koji su postignuti.

Ugovor o donaciji potpisali su predsednik izvršnog odbora Inteza Lizinga Nebojša Janićijević i direktor KK Radnički Aleksandar Mitrović.

Piše:Dejan Milošević

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti