fbpx

Nole šampion Madrida!

Nole šampion Madrida!

Srpski teniser Novak Đoković u finalu Mastersa u Madridu pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa i treći put u karijeri osvojio titulu u prestonici Španije.

Prvi igrač sveta je slavio u dva seta, 6:3, 6:4 za sat i 32 minuta igre za prvi Masters trofej u 2019. godini. Novaku je to 33. titula na turnirima iz kategorije 1.000 i tako se na vrhu večne liste izjednačio se sa Rafaelom Nadalom.Nole je do titule u Madridu došao bez izgubljenog seta, a 20-godišnjem Grku kao uteha ostaje da je u polufinalu pobedio Nadala i da će od ponedeljka biti sedmi igrač na ATP listi, što mu je najbolji plasman.

Đoković i Cicipas su ranije jedini meč odigrali prošle godine na Mastersu u Torontu, kada je Grk slavio 6:3, 6:7 (5), 6:3.Interesantno je da je Đoković u 'Magičnoj kutiji' osvojio prvu Masters titulu na šljaci još od 2016. godine, kada je slavio baš u Madridu. Srbin je u prestonici Španije osvojio prvu Masters titulu ove godine, a pobeda protiv Cicipasa bila mu je 200. protiv igrača iz Top 10 (200-90).

Cicipas je u jedinom finalu Mastersa u karijeri izgubio 2018. u Torontu od Nadala 6:2, 7:6 (4).

Autor: Branimir Smilic

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti