fbpx

Šumadinci uoči prve prozivke

Šumadinci uoči prve prozivke

Uoči i praktičnog početka rada stručnog štaba Radničkog sa raspoloživim igračima, "oštrim" tempom se odvijaju uprave šumadijskog kluba kako bi, ustaljenom dobrom praksom, bili stvoreni svi usloaktivnosti vi za neometan rad u novoj sezoni. Aktuelnosti uoči 12. avgusta, za kada je zakazana prva prozivka igrača Radničkog, predstavlja Aleksandar Mitrović, direktor ABA ligaša i debitanta u Evrokupu.

Mitrović:  Time što smo sačuvali status Jadranca, a igraćemo peti put zaredom regionalnu ligu, ali i što debitujemo na evro-sceni, umnogome smo pojačali svoj rejting. To prepoznajemo i po ponudama za nas sa košarkaškog tržišta koje su jače nego ikada od 2009. godine, od kada se Jadranska liga igra u Kragujevcu. Otuda sporije, ali pažljivije vagamo - koga ćemo izabrati za sastav koji počinje takmičenje od oktobra. Radimo punim kapacitetima da do ponedeljka 12. avgusta popunimo sastav u najvećoj meri, ali ne činimo to brzopleto. Poznato je, ekipu su nam već pojačali domaći igrači plejmejker Marinovića i krilo Kalinića, kao i prvi stranac u našim redovima Di Džej Silija, bek-šuter. Od starosedelaca na koje računamo u ovom trenutku tu su Birčević, Jović i Dimić, a oko njih je pogon mlađih igrača koji čekaju svoju šansu.

Interesovanje za partnertvo sa Radničkim uvećano je i na marketinškom polju. Sem 26 utakmica u regularnom delu ABA lige, pred Šumadincima je i početnih deset utakmica prve faze nadmatanja u Evrokupu, gde će Radnički biti jedini predstavnik Srbije. To dodatno pojačava interesovanje da se poslovni partneri nađu uz Kragaujevčane.

Mitrović: Pored Partizana i Zvezde, Radnički je jedini ABA ligaš južno od Beograda koji se takmiči u regionalnoj ligi, pa je popriličan broj kompanija koje su prihvatile pregovore sa nama o partnerstvu u novoj sezoni. Paralelno sa jačanjem tima, uprava kluba maksimalno je angažovana na formiranju budućeg sponzorskog pula. Svakodnevne su aktivnosti i na tom polju, za nama su pregovori iz kojih već sada možemo da nagovestimo da ćemo i u tom delu poslovanja imati "pojačanja". Naravno, o tome ćemo isto kao i kada su igrači u pitanju, nakon potpisivanju ugovora o saradnji. U našem klubu raste uverenje da ćemo ekonomski imati stabilan klub i da ćemo biti stabilan učesnik četiri takmičenja koja nas očekuju u narednih godinu dana. Svoj rejting smo uzdizali iz godine u godinu, a trenutnu krunu naših nastupa - učešće na Fajnal foru Jadranske lige, imamo kao izazov za nadmašivanje u sezoni pred nama. To prepoznaju svi tržišni učesnici sa kojima smo u pregovorima.

Iako je uprava Radničkog posvećena ključnom prioritetu - pripremi za novu sezonu, istovremeno stvara uslove da saradnja koja je završena sa pojedinim igračima bude korektno okončana, izmirenjem svih preostalih obaveza.

Mitrović: Uprava Radničkog je kontaktirala sve igrače prema kojima su ostala dugovanja. Sa svima postoji dogovor da u razumnom periodu, a to je septembar-oktobar kada ćemo imati priliv novca, uradimo reprogram obaveza. Imamo korektan odnos sa svim igračima i njihovim menadžerima, bez obzira da li su domaći ili strani košarkaši. Tako smo i sa bivšim članom Terikom Vajtom, na primer, dogovorili reprogramiranje obaveza i to direktno sa drugom stranom. Ne razdužujemo se pod pritiskom nadležnih organizacija ili neke tužbe, tako nešto nije osvanulo u Radničkom, već vođeni korektnim odnosima koje smo imali. Sve obaveze ćemo izmiriti u dogovorenom roku, to su pošteno stečene zarade igrača, oni su branili boje našeg kluba i biće ispoštovani. Ovom prilikom se u ime uprave zahvaljujem svim igračima na strpljenju i razumevanju za trenutno odlaganje obaveza. To je slika i prilika ne samo Radničkog, već čitave srpske košarke, ali i šire. Ne verujem da u Evropi ima kluba koji je bez dugovanja, ne mislim tu na košarkaške super-sile.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti