fbpx

Na Beogradskom sajmu otvoren Sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva

Na Beogradskom sajmu otvoren Sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović svečano je otvorio 3. Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva „Agro Belgrade“, koji će trajati od 27. do 29. januara 2022. godine.

 

Svečanost otvaranja uveličali su i ministar poljoprivrede Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski, ministarka poljoprivrede Albanije Frida Krisca, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktorka misije USAID-a u Srbiji Suzan K. Fric.

Sajam „Agro Belgrade“, koji se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sekretarijata za poljoprivredu Grada Beograda i USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, okuplja 500 izlagača iz Srbije i sveta, a na programu su i brojni stručni skupovi.

U hali 2 Beogradskog sajma, Albanija, Severna Makedonija i Republika Srpska imaće svoje nacionalne štandove, na kojima će se predstaviti oko 50 kompanija. Rusku Federaciju predstavljaju izlagači iz Moskovskog regiona, a pridružiće im se izlagači i kompanije iz Italije, Španije, Holandije, Švajcarske, Nemačke i drugih zemalja. Pored domaćih izlagača sa teritorije Beograda, Vranja, Valjeva, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Kikinde, Požarevca, Kučeva, Vladimiraca i drugih lokalnih samouprava, svoj štand imaće i Uprava za agrarna plaćanja, gde će posetioci moći da se informišu o aktuelnim podsticajima.

Hala 3 Beogradskog sajma predviđena je za najmodernija tehnička dostignuća, gde se mogu videti vodeći svetski brendovi traktora i priključne mehanizacije, sistemi navodnjavanja, sistemi protivgradne zaštite, dostavna vozila, dronovi i druga savremena oprema.

Tokom tri dana manifestacije biće organizovane i stručne konferencije i sastanci na kojima će biti govora o mogućnostima i ograničenjima svetskog tržišta u ovim oblastima; o modernim standardima u proizvodnji i plasmanu voća i povrća; o budućnosti uzgoja jagodičastog voća; transportu voća i povrća u rashladnim kontejnerima; o lokalnim fondovima – inovativnom modelu finansiranja malih proizvođača u Srbiji; proizvodnji i primarnoj preradi lekovitog i aromatičnog bilja u Srbiji; preciznom navodnjavanju u hidroponici; modernizaciji srpskog vinarstva itd. Tokom sajma biće organizovani sastanci stranih i domaćih kupaca sa proizvođačima voća i povrća u svežem, zamrznutom i obrađenom stanju.

Cena karte je 300 dinara, a radno vreme do 10.00 do 17.00 časova.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti