fbpx

KK Radnički predstavlja Srbiju u prvoj rundi Evrokupa

KK Radnički predstavlja Srbiju u prvoj rundi Evrokupa

Žreb Evrokupa će se održati u skladu sa polaznim grupama. 48 timova kvalifikovanih za redovnu sezonu Evrokupa biće podeljeni u dve geografske konferencije od po 24 tima, a timovi u svakoj konferenciji biće podeljeni u šest polaznih grupa od po četiri tima.

Uzimaće se u obzir učinak tima u evropskim takmičenjima tokom trogodišnjeg perioda. Svaki tim će dobiti dva poena za pobedu i jedan poen za nerešen rezultat ili poraz od redovne sezone na dalje. Dva bonus poena se dodeljuju za ulazak u poslednjih 16, dva bonus poena se dodaju za ulazak u poslednjih osam, jedan bonus poen se dodeljuje za ulazak u poslednja četiri, jedan bonus poen se dodeljuje za ulazak u finale. Rangiranje klubova se sastoji od zbira koeficijenata kluba iz zadnje tri godine. Rezultati najgoreg tima iz svake zemlje/lige biće sabirani svake godine da bi se stvorila pozicija za tu zemlju/ligu u rang listi klubova. To je najniža moguća pozicija koju bilo koji klub iz te zemlje/lige može da zauzme u žrebu.

Ukoliko dva ili više timova imaju isti plasman, nerešen plasman će biti rešen ukupnim brojem pobeda u toku trogodišnjeg perioda. Ukoliko je i dalje nerešeno, uzimaće se u obzir pozicija u Evroligi i, ukoliko je potrebno, u Evrokupu iz prethodne sezone, da se reši nerešen plasman. Ukoliko je i dalje nerešeno, uzimaće se u obzir finalna pozicija u nacionalnom prvenstvu iz prethodne sezone (nakon plejofa). Ukoliko je i dalje nerešeno, koristiće se žreb, s tim da će Kompanija odrediti metod žreba.
U okviru svake konferencije, prva četiri tima sa ove rang liste klubova koji učestvuju u redovnoj sezoni biće prva polazna grupa, sledeća četiri druga polazna grupa, sledeća četiri treća polazna grupa, sledeća četiri četvrta polazna grupa, sledeća četiri peta polazna grupa i preostala četiri će biti šesta polazna grupa.

OGRANIČENJA ŽREBA GRUPA

Ograničenja pri žrebanju timova u grupe su sledeća:
Dva tima iz iste zemlje ne mogu da se nađu u istoj grupi za redovnu sezonu. U tom smislu, timovi koji dolaze iz Jadranske lige smatraće se kao timovi koji dolaze iz iste zemlje.

PROCEDURA ŽREBANJA GRUPA

Timovi iz jedne konferencije biraće se jedan po jedan iz posude koja sadrži samo one iz iste polazne grupe, od prve polazne grupe do šeste polazne grupe, dok se ne izabere svih 24, a zatim će se isti proces ponoviti za drugu konferenciju.
Za svako izabrano mesto, posuda će se isprazniti i dopuniti samo onim timovima iz iste polazne grupe, uzimajući u obzir bilo kakva ograničenja.
Kada se žrebaju timovi od druge do šeste polazne grupe, samo oni timovi iz drugih zemalja u odnosu na one koji su već izvučeni u grupu biće stavljani u posudu.

• Primer 1. Ukoliko se bira mesto u grupi gde već postoji tim iz određene zemlje, timovi iz te zemlje neće biti stavljeni u posudu.

• Primer 2. Ukoliko se bira mesto u grupi a određeni tim(ovi) ne može/(mogu) da se žreba/ju u kasnijoj grupi, ovaj/ovi tim(ovi) će biti jedini stavljen(i)u posudu.
Tim može direktno da se stavi u neku grupu kako bi se ispoštovala gore pomenuta ograničenja.
Žrebanje timova kako je gore objašnjeno, omogućiće poštovanje ograničenja dok je to fizički moguće, i eliminisaće sve mogućnosti za blokiranu situaciju.

ŽREB KALENDARA

Nasumični kompjuterski žreb će odrediti finalnu poziciju timova u okviru njihove grupe.
Kalendar parova u redovnoj sezoni biće elektronski napravljen dodeljivanjem slova od A do F timovima iz svake grupe. To će utvrditi parove za celu redovnu sezonu.
Utakmice redovne sezone će se održavati u skladu sa sledećom tabelom:
• 1. i 6. utakmica F-C, D-B, E-A
• 2. i 7. utakmica A-F, B-E, C-D
• 3. i 8. utakmica F-D, E-C, A-B
• 4. i 9. utakmica F-B, C-A, D-E
• 5. i 10. utakmica E-F, A-D, B-C
Nepodudarna slova: (kada jedan tim igra kod kuće, drugi igra na strani) A sa D; B sa F; C sa E.

OGRANIČENJA ŽREBA KALENDARA

Timovi koji igraju u istom gradu/hali: nepodudarna slova će biti dodeljena timovima koji igraju u istom gradu/hali, tako da kada jedan tim igra kod kuće drugi će igrati na strani.
Podsećamo, Srbija će u prvoj rundi takmičenja imati samo jednog predstavnika, Radnički iz Kragujevca. Jadranska liga je najzastupljenija liga u takmičenju sa sedam timova (pored Radničkog igraće: Budućnost, Cibona, Cedevita, Igokea, Olimpija i MZT), slede je nacionalna takmičenja Francuske sa pet i Nemačke sa četiri tima, a po tri imaju Španija, Turska, Rusija i Italija, ali će se taj broj sigurno menjati pošto predstavnici iz tih zemalja nastupaju u kvalifikacijama za Evroligu i u slučaju neuspeha biće priključeni drugom po rangu evropskom takmičenju.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti