fbpx

Mlade glumačke nade u seriji RAVNA GORA

Mlade glumačke nade u seriji RAVNA GORA

Serija RAVNA GORA Radoša Bajića,dramska srpska trilogija 1941-1945. beleži rekordnu gledanost u Srbiji i Republici Srpskoj,kao i u dijaspori. Mladi glumci u ulogama istorijskih ličnosti i članovi porodice Taralić, osvojili su gledaoce, a TV Blic ih je predstavila kao velike,mlade glumačke nade Srbije.

djordje zivadinovic

Đorđe Živadinović - Kralj Petar II, (23) iz Beograda

Trenutno je apsolvent na međunarodnim studijama Fakulteta političkih nauka i na drugoj godini glume Nove akademije umetnosti u klasi prof. Svetozara Cvetkovića i Ljiljane Todorović.
- Ovo je moja prva velika TV uloga. Lik koji tumačim se pojavljuje u prve tri epizode, a potom kralj napušta zemlju. Ja sam se najviše konsultovao u procesu pripreme, a posebno na snimanjima sa Radošem, ali i sa svojim sugrađaninom Ivanom Vučkovićem, koji će tumačiti lik majora Paloševića, kao i sa još nekim profesorima istorije. Dobijao sam i savete od ostalih glumaca na setu. To što svi tvrde da ličim na kralja je svakako činjenica koja je bila od velike važnosti, ali ja sam sasvim siguran da ulogu ne bih dobio da je nisam zaslužio drugim kvalitetima koje treba da poseduje jedan mladi glumac kome se poverava ozbiljna uloga istorijske ličnosti, što mi je i potvrdila cela produkcija - kaže Đorđe.
Mladi glumac kaže da je seriju snimao na tri lokacije i svako snimanje mu je bilo jedno novo iskustvo.
- Sećam se kada smo snimali u Malom Zvorniku u podzemnom gradu, temperatura unutra je bila oko 12 stepeni, a napolju 30 i više, pa smo morali da se zaustavljamo svaki put pre izlaska van. Kada sam snimao odlazak iz zemlje u vrletima iznad Ljubovije, toliko je bilo vruće da mi je igranje fizičke mučnine bilo prilično olakšano vremenskim uslovima. Naravno, tu je i Beli dvor i neki čudan, teško opisiv osećaj dok ležite u krevetu u kome je možda baš tada ležao kralj.

nina mrdja

Nina Mrđa - Radmila Taralić, (15) iz Beograda

Pohađa prvi razred 10. gimnazije (francusko odeljenje). Gluma joj je hobi u kome uživa. Več četiri godine pohađa glumački studo "Centar", a pre pet godina je išla i u školu glume u Pozorištu "Dadov". Volela bi da snimi projekte sa glumicama: Milenom Dravić, Brankom Katić i Vesnom Trivalić.
- Stariji glumci u seriji su mi puno pomogli da budem što prirodnija pred kamerom. Radoš Bajić je imao najviše strpljenja sa nama mladima. I danas se družim sa Stojanom Đorđevićem i Nikolom Ranđelovićem, koji mi u seriji igraju braću.

nikola randjelovic

Nikola Ranđelović - Vukadin Taralić, (24) iz Beograda

Završio FDU u klasi Gordane Marić. Do sada snimio i serije "Šešir profesora Vujića" i "Samac u braku", koji ćemo gledati marta sledeće godine.
- Uloga u seriji "Ravna gora" mi je prva velika stvar u karijeri koja ima i početak i kraj. Imao sam svoj prostor da pokažem šta znam i umem. Od Bajića mi je stigla najveća pomoć. On glumce razume i milina je raditi sa njim. Mislim da je ova serija nešto što do sada nije viđeno kod nas. Jedva čekam snimanje nastavka.

stojan djordjevic

Stojan Đorđević - Žarko Taralić, (25) iz Kragujevca

Diplomirao je na FDU u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Završio je master i trenutno je na doktorskim umetničkim studijama. Najveća podrška i kritičarka u životu mu je supruga koja je takođe glumica.
- Na kastingu za film "Led" sam ušao u uži izbor za glavnu ulogu, ali je na kraju nju dobio Momčilo Otašević. Tada sam upoznao Radoša Bajića koji me je kasnije pozvao na kasting za "Ravnu goru". Iako sam u početku vežbao ulogu Vukadina, na kraju sam dobio da igram Žarka. Nikada neću zaboraviti scenu eksplozije u prvoj epizodi. To mi je bio drugi dan snimanja. Sećam se da me je treća eksplozija malo zakačila, pa sam tom prilikom ošurio kosu i kostim, ali sve je na kraju dobro ispalo. To mi je bilo vatreno krštenje.

Podeli ovu vest

31/08/2014 0 comment

U Zrenjaninskom Narodnom muzeju u toku je izložba posvećena omiljenom crnom napitku - kafi. Izložba okuplja predmete iz bogate kolekcije Radmila Mulića iz Novog Sada, a koja je već bila predstavljena u Etnografskom muzeju u Beogradu 2009. godine, a prošle godine i u Futogu. Prvi predmeti kolekcije su pripadali njegovoj porodici, a tokom ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti