fbpx

Noć knjige u petak

Noć knjige u petak

Manifestacija Noć knjige, koju zajednički organizuju izdavačka kuća "Laguna" i knjižarski lanac "Delfi" biće održana u petak 13. decembra od 17 do 24 časa u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a zahvaljujući "Laguninim" klubovima čitalaca i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekla direktorka "Delfi" knjižara Vesna Mihailović, za razliku od junske "Noći knjige", ovogodišnja je "proširena" za još dve "Delfi" knjižare u Požarevcu i Novom Sadu.

Mihailović je ukazala na velike popuste koji su pripremljeni za Noć knjige i koji se kreću od 25 do 40 posto na "Lagunina" izdanja, 20 posto na knjige na engleskom, francuskom i mađarskom jeziku kojih ima u "Delfi" knjižarama, kao i 20 posto na izdanja 50ak drugih izdavača iz Srbije koji učestvuju u ovoj manifestaciji.

Mihailović je, kao posebnu pogodost izdvojila i komplet Dostojevskog od 12 knjiga u tvrdom povezu koji će u Noći knjige koštati 9999 dinara, dok će "Kulturna riznica Srbije" na srpskom i engleskom biti oko 2000 dinara. Ona je dodala i da je popust na "gift" asortiman od danas do narednog ponedeljka 5 posto.

Predstavnica za medije "Lagune" Vanja Gavrovski rekla je da će povodom 4. rođendana knjižare Delfi SKC biti organizovana izložba karikatura i ilustracija Dušana Petričića iz knjiga "dijagoza" i "Vidovite priče" koja se otvara 13. decembra i trajaće do 25. decembra 2013.

Ona je ukazala da je zahvaljujući "Laguninim" klubovima čitalaca, Noć knjige sada postala regionalna manifestacija jer će popusti važiti i u klubovima koji postoje u Crnoj Gori i Bosni. Takođe, brojne biblioteke iz Srbije uključile su se u manifestaciju pa će kupci bar jedne knjige moći u probranim bibliotekama da ostvare popuste i do 50 posto za godišnju članarinu.

Gavrovski je podsetila da je za Sajam knjiga u oktobru "Laguna" pripremila 50 novih naslova a za decembarsku "Noć knjige" desetak novih koji će takođe biti na popustu.

Direktorka marketinga "Lagune" Ana Marković pozvala je čitaoce da iskoriste povoljne cene knjiga uoči novogodišnjih praznika i ocenila da niko od njih neće otići nezadovoljan jer, zahvaljujući, velikom broju sponzora i donatora uz knjige će se deliti i pokloni. Ccak su se i pozorišta uključila u akciju i u beogradskim "Delfi" knjižarama biće podeljeno oko 500 karata za pozorišne predstave.

Generalni sponzor Noći knjige je, treću godinu za redom, Eurobak EFG koja je, porema rečima Slavice Pavlović prepoznala značaj ove manifestacije za popularizaciju knjige i čitanja.

Tokom Noći knjige, u beogradskim "Delfi" knjižarama sa čitaocima će se družiti pisci Jovan Ćirilov, Uroš Petrović, Ljubica Arsić, Ljubivoje Ršumović, Mira Durđević, Vanja Bulić, Goran Skrobonja i mnogi drugi.

Podeli ovu vest

20/03/2015 0 comment

Prvorazredni kulturni događaj koji se svake godine održava u Jagodini predstavljaju ''Dani komedije''. Od 20. do 27. marta svake godine u Jagodini se takmiče najbolje komedije u izvođenju pozorišta Srbije. Na završnoj svečanosti uručuju se statuete ''Jovanča Micić'' za najsmešniju predstavu i ''Ćurani'' za najbolje uloge i režiju. Prvi ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti