fbpx

NEKI TO VOLE VRUĆE - DVOSTRUKI JUBILEJ U POZORIŠTU NA TERAZIJAMA!

NEKI TO VOLE VRUĆE - DVOSTRUKI JUBILEJ U POZORIŠTU NA TERAZIJAMA!

U nedelju 27. decembra mjuzikl Pozorišta na Terazijama “Neki to vole vruće” koji je u originalnoj režiji postavila Soja Jovanović, a koji su obnovili glumci Svetislav Bule Goncić i Rade Marjanović, proslaviće dvostruki jubilej: 25 godina od premijere i 350. izvođenje.

Na isti dan 1990. godine premijerno je izvedena ova predstava kojoj su mediji predvideli veliki uspeh, a publika i ljubitelji kultnog, istoimenog filma sa Merlin Monro su sa oduševljenjem dočekali vest o postavljanju ovog komada na scenu jedinog muzičkog teatra kod nas. Do danas, bilo je višestrukih promena u ansamblu. Puslicu je prvobitno igrala Ivana Mihić, a nakon obnove predstave 2007. godine - Bojana Stefanović, Ivana Jovanović, i Ivana Popović, koja sada sa Bojanom Stefanović igra u ravnopravnoj alternaciji.

U prvoj postavi igrali su i Ljiljana Šljapić/Ljiljana Stjepanović, Bata Paskaljević, Janoš Tot, Dejan Pajović/Dragan Vujić Vujke, Vladan Savić i mnogi drugi.

Iz premijerne postave, a svih 25. godina iste uloge tumače Rade Marjanović, Svetislav Bule Goncić i Veselin Stijović.

Goncić i Marjanović su 2007. godine i obnovili predstavu po originalnoj Sojinoj režiji, a koreografiju, prema originalnoj verziji Miljenka Štambuka obnovila je Snežana Zablaćanski. Kostim i scenu oba puta radio je Miodrag Tabački.
U sadašnjoj postavi igraju i Zinaida Dedakin, Božidar Stošić, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, kao i hor, balet i orkestar Pozorišta na Terazijama. Dirigent predstave je Vesna Šouc.

Izvod iz pozorišnih kritika:
“Iskusna rediteljska ruka Soje Jovanović umela je da precizno dozira i međusobno preplete sve elemente neophodne za mjuzikl. Jovanovićeva je sa merom gradila spektakularne ansambl scene u kojima su učestvovali balet, glumci i hor Pozorišta na Terazijama.... I ovog puta pokazalo se da je mogućno ostvariti pitku i zabavnu predstavu ukoliko svi njeni sudionici ispune zadatke savesno i profesionalno.”
(Radomir Putnik, Politika, 07.01.1991.)

“Kada se suočite sa interpretacijama Svetislava Goncića i Ivane Mihić, a uz njih celog glumačkog i baletskog ansambla u pouzdanoj režiji Soje Jovanović, utisak je ne samo povoljan nego prelazi i u zadovoljstvo koje briše mnoge rezerve... Soja Jovanović je insistirala das vi učesnici svoje zadatke ispune na profesionalnom nivou i do kraja, u duhu koreografije i opšteg koncepta predstave. Naizgled, to je tako malo i normalno, ali u našim prilikama to je veoma mnogo i pravo je iznenađenje kako su svi to prihvatili! “Neki to vole vruće” u ovoj varijanti može da izdrži scenska poređenja sa sličnim spektaklima na drugim scenama...”
(Petar Volk, Ilustrovana politika, 22.01.1991.)

Podeli ovu vest

05/01/2014 0 comment

Vranjski izlog je jedinstveni izložbeno-prodajni etno prostor, sa preko hiljadu ručno izrađenih artikala,na štandovima na kojima se prodaje grnčarija,vez,pletivo,raznovrsni aranžmani od suvog cveća. Ideju da se ovakav projekat realizuje,pokrenuo je kreator Miodrag Anđelković,a sve sa ciljem da se sačuva tradicija i autentičnost izrade predmeta ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti