fbpx

Raskošna lepota Stare planine

Raskošna lepota Stare planine

Stara planina podjednako je atraktivna za aktivan odmor u svim godišnjim dobima, kako za rekreativce svih uzrasta, tako i za zaljubljenike u ekstremne sportove.

Kao park prirode, Stara planina nudi obilje mogućnosti da tokom šetnji planinskim stazama berete lekovito bilje i pečurke, uživate u brojnim spomenicima prirode ili jednostavno posmatrate ptice u zašticenom IBA području.

stara planina biciklista tosfoto:srbija.travel

Staze i planinski putevi Stare planine deo su Evropskog pešackog koridora E4, koji iz pravca Sokobanje izlazi na Babin zub i dalje nastavlja ka Bugarskoj. Popularne su i 'off-road' vožnje terenskim vozilima, sopstvenim džipovima ili iznajmljenim kvadijem. Zavojsko jezero je, osim ribolova, tokom leta pogodno i za kupanje. Biljni i životinjski svet na Staroj planini je specifičan. U podnožju Babinog zuba nalazi se stanište Subalpske bukve, a u potocima i rekama ima Potočne pastrmke. Stara planina obiluje lekovitim biljem i pečurkama, a stanište je i mnogim vrstama retkih biljaka.

stara planina trcanje tosfoto:srbija.travel

U selima podno Stare planine dočekaće Vas ljubazni domaćini, uvek spremni da putnicima ponude izvornu trpezu, na kojoj će se obavezno naći „belmuž", specijalitet ovog kraja, napravljen od sira i kukuruznog brašna.

Raskošna lepota Stare planine osvaja i pleni, ne samo u toku zime, vec tokom cele godine. Idealno je mesto za ljubitelje netaknute prirode, koji žele da otkriju neizmerna bogatstva ove planinske lepotice na istoku Srbije.

hotel staara planina bazen spollja

Hotel Stara Planina ušuškan u netaknutoj prirodi na visini od 1.470 metara, predstavlja idealno mesto za odmor.

Hotel i spa Stara Planina  raspolaže impresivnim velnes sadržajima, kao što su hidromasažne kade, teretana i bazen.

hotel stara planina bazen unutra

Hotel Stara Planina nudi all-inclusive light uslugu, koja uključuje bogat doručak na bazi švedskog stola, lagani ručak, bogatu večeru na bazi švedskog stola i pića tokom obroka.

U hotelu Stara Planina možete iznajmiti ski opremu i rezervisati časove skijanja. Ostali sadržaji hotela obuhvataju à-la-carte restoran, bar i nekoliko prodavnica. Deca se mogu zabavljati u igraonici ili na igralištu.

Elegantno uređene sobe i apartmani imaju moderno dizajniran enterijer i sopstveno kupatilo. U smeštajnim jedinicama obezbeđeni su flat-screen TV sa satelitskim kanalima i besplatan bežični internet.

Ova izdvojena oaza okružena je gustim šumama i planinskim predelima. Selo Kalna je udaljeno 30 km.

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

20/04/2024 0 comment

U podnožju planine Gučeva, rasuto je jadarsko seoce Tršić, rodno meaše novije književnosti Vuka Stefanovića Karadžića. Od Vukove porodice u Tršiću ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti