fbpx

Kragujevčani su osvojili prvi trofej u novoj sezoni

Kragujevčani su osvojili prvi trofej u novoj sezoni

U finalu turnira "Trofej grada Novog Sada", košarkaši Radničkog savladali su podgoričku Budućnost 71:68 (17:22, 18:16, 25:18, 11:12) i tako osvojili prvi trofej u predsezoni 2013/2014.

Iako u okrnjenom sastavu, bez reprezentativca Kalinića, povređenog Birčevića, novog centra Jarua i Silija na poštedi, izabranici Miroslava Mute Nikolića uspeli su da se izbore sa ABA ligašem iz Crne Gore i da za klupske vitrine obezbede prvo priznanje.

Najefikasniji među igračima Radničkog bio je Dušan Mlađan sa 20 poena, a dvocifren je bio još Lešić sa 15 pogodaka. Poenteri za pobedu bili su i: Marinović i Dimić - po osam, Jevtović - sedam, Bunić - pet, Janković - četiri i Jović - tri poena.

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Sava Lešić iz redova osvajača trofeja, ekipe Radničkog.

Bila je ovo četvrta pobeda Šumadinaca u kontrolnim utakmicama, nakon jučerašnje nad Solnokom i ranije dva trijumfa nad predstavnicima Rumunije.

Sledi par dana treninga u Kragujevcu, a potom i duel sa Partizanom u Beogradu. Okršaj ova dva učesnika poslednjeg Fajnal fora ABA lige zakazan je za sredu 11. septembar. Zatim predstoji sledeći turnir u Laktašima, gde će domaćin biti Igokea, a prvi rival Radničkog je takođe jadranac - slovenačka Krka.

Najbolji košgeter Radničkog u finalu novosadskog turnira Dušan Mlađan iznosi svoje viđenje trijumfa nad ekipom sa kojom će se Kragujevčani ponovo sresti u ABA ligi, a moguće je i u Evrokupu.

Mlađan: Nije baš bilo lako, ali mi smo se borili maksimalno i to je rezultiralo pobedom. Nivo odbrane u trećoj četvrtini podigli smo na najvišu tačku, što je prelomilo ovaj meč. Do uspeha nas je dovela, pre svega, jaka odbrana. Budućnost je fizički potpuno spremna ekipa, imali su više igrača u rotaciji, a nama je falila četvorka Kalinić-Birčević-Sili-Jaru. U prvom delu utakmice zakazali smo sa linije slobodnih bacanja, tu smo izgubili već "osvojene" poene, čime smo rivala držali u igri. Par kontra-napada nismo iskoristili, takođe, ali smo u drugom poluvremenu popravili utisak, a i rezultat. Mislim da ćemo moći da im ispariramo i kada se sretnemo u ABA ligi. Naša ekipa slovi za mladu, ali imamo par iskusnih igrača koji znaju da igraju poslednje minute utakmice, preuzimaju odgovornost kad treba. Imamo sjajan miks mladosti i iskustva, ne sumnjam da će to biti naš kapital za Jadransku ligu i Evropu.

Kapiten reprezentacije Švajcarske u redovima Šumadinaca iznosi ovom prilikom i utiske o klubu kojem pripada od sredine avgusta.

Mlađan: Stručni štab diktira visok nivo zalaganja igrača, radimo jako dobro, svi pružamo maksimum u trenažnom procesu. Znamo tačno šta radimo na terenu, a od treninga do treninga i analiziramo šta treba da se popravi u našem radu. Atmosfera je krajnje pozitivna. Čini mi se da ćemo ove sezone da izgaramo kao kolektiv, da ćemo da "guramo" jedni druge. Jako sam zadovoljan izborom novog kluba.

Za sve pristalice Radničkog koji još nisu bili u prilici da vide na delu ovog svestranog igrača Radničkog, Mlađan predstavlja sopstvene kvalitete kojima će nastojati da doprinese ostvarenju klupskih ambicija.

Mlađan: Kroz godine igranja u inostranstvu stekao sam veliko samopouzdanje. U klubovima gde sam igrao preuzimao sam odgovornost kao ključni igrač, pa mi neće biti strano ako takvu ulogu dobijem i u Radničkom. Šut mi je jača strana, ali mogu da pokrijem zadatke na spoljnim pozicijama jedan, dva i tri.

Na kraju razgovora za klupski sajt, Mlađan je prokomentarisao i partije srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji koje, uprkos klupskim obavezama, uspeva da isprati.

Mlađan: Stalno pratim našu reprezentaciju, ipak sam ja iz Srbije, rođen u Beogradu. Izlišno je pričati o velikom treneru kao što je Duda Ivković, ali nastupamo kao jako lepo ukomponovana ekipa. Ima dosta mladih igrača, a oni daju veliku energiju i borbenost na terenu. Igramo modernu košarku, sa jakom odbranom i tranzicijom, sa puno šuteva. To mi se lično dopada. Mislim da imamo velike šanse da osvojimo medalju.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti