Nacionalna kuhinja

Banatska jela u sebi sadrže kuhinje različitih kultura i naroda koji su kroz vekove živeli na ovim prostorima. Banaćanke su poznate po spremanju raznih poslastica…
Hranljiva, izdašna i pre svega ukusna, bundeva pruža bezbroj mogućnosti: da se za malo novca napravi izvrsno jelo ili kolač, da se zadovolje i najveći…
Odvajkada se u staroplaninskim selima pirotske okoline, proizvodila peglana kobasica. Među lokalnim stanovništvom bila je oduvek visoko cenjen proizvod, specijalitet od odabranog posnog mesa vrhunskog…
Mionički kraj je poznat po proizvodnji odličnih mlečnih proizvoda,naročito kajmaka i domaćeg sira, tako da sela u ovom delu Srbije iz godine u godinu posećuje…
Srednjobanatska varoš Plandište, sa svojim različitim imenima kroz istoriju na različitim jezicima, kao štoje Morminta, Zičifalva, Zičidorf, Mariolana, Mormniz, pravi je primer višenacionalne i multikulturalne…
Tradicija gajenja ribe u Ečkoj je stara čitav vek, a ečanski šaran smatra se najkvalitetnijim na našem kontinentu. Procenat masti kod njega je 1,8, Zbog…
Ivanjički krompir je jedan od najkvalitetnijih u Srbiji, pa zato ne čudi što su i specijaliteti od njega čuveni, a recepti za jednostavna jela se…
Prelepo selo Miroč na istoimenoj planini još je u doba Rimskog carstva bilo vazdušna banja na putu od Taliate (Donjeg Milanovca) do Egete (Brze Palanke).…
Veliki narodni kuvar Spasenija Pata Marković,srpska domaćica koja je početkom 20-og veka završila obrazovanje u Beču, objavila je 1939.godine. Od tada,ovaj čuveni kuvar je imao…
Kada je krenuo u svet da nastavi školovanje, naš čuveni naučnik Mihajlo Pupin se u svojoj 20-oj godini uputio iz Praga u Ameriku, tamo je…
Godinama pripremajući monašku hranu u skladu s drevnim hilandarskim recepturama, otac Onufrije je posvećeno istraživao i raznovrsnost trpeze drugih monaških zajednica na Svetoj Gori. Diveći…
 Orasnice su veoma ukusni sitni kolači koje su spremale naše bake baš po ovakvom receptu, da ih stavite u metalnu kutiju za kolače i zadržaće…
Strana 1 od 71
10/11/2013 0 comment

Za lep početak jesenjeg dana, naša preporuka je ovaj macchiato sa karamelom, savršen ukus! Potrebno je: • 30 ml espresso kafe• 25 ml hladnog mleka• 150 ml vrućeg mleka• Karamel sirup (količina može varirati, u zavisnosti od veličine čaše i prema željama) ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

22/01/2021 0 comment

Banatska jela u sebi sadrže kuhinje različitih kultura i naroda koji su kroz vekove živeli na ovim prostorima. Banaćanke su poznate po spremanju ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

09/01/2021 0 comment

Ovaj recept za vruću rakiju ili "Šumadijski čaj" zasnovan je na iskustvima iskusnih domaćina iz šumadijskih sela, jer je ovo piće vekovna tradicija ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!