fbpx

Internacionalna kuhinja

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put napravljena u…
Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo više vremena za pripremu,ali cete…
Većina Rusa ne bi mogla da zamisli dan bez svog domaćeg crnog „borodinskog" hleba. A tu su i „darnicki", ražano-pšenična pogača, aromatični hleb ... Stare…
Mnogobrojni su sokobanjski specijaliteti, koji se služe u etno restoranima ovog izuzetnog mesta, a i koje domaćice ovog kraja tradicionalno spremaju. Jedna od takvih, gastronomskih…
Obradujte ukućane i goste veoma ukusnom tortom, koja je puna voća, penasta i dobro ohlađena, prava letnja poslastica .Potrebno je: 125 g suvog grožđa -…
Tulski medenjak je simbol, vizit-karta ne samo Tule već i čitave Rusije. Tula je proslavila Rusiju ne samo oružjem, samovarima (čajnicima), harmonikama, već i medenjacima.…
Vekovima Rusi imaju tradiciju pravljenja ovog posebnog peciva-piršoški, piroga, koje se pune raznim nadevima i služe u svakoj prilici. Ovo autentično rusko jelo je sastavni…
Čvena Torta Pavlova je hrskava  poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put napravljena u…
Kolač od mekanog testa, posut bademom i kristalnim šećerom je čuven i veoma lep, pravi izazov za sve domaćice koje žele da umeće pravljenja testa…
Ovaj sladoled je kažu, omiljena poslastica Vladimira Putina, što nije ni čudo, jer njegov fin,kremast i sasvim poseban ukus zaista osvežava ,sladoled sa "karakterom". Nije…
U Grčkoj je baklava jedna od omiljenih poslastica i svi turisti iz celog sveta će svakako probati ovaj slatkiš spremljen na poseban način, varijacije su…
Ovo je jedan od najpoznatijih ruskih specijaliteta, poseban način pečenja pileta,koje ima izuzetnu aromu, veoma ukusno jelo koje se služi u najpoznatijim svetskim restoranima. POTREBNO…
Strana 1 od 6
01/09/2013 0 comment

Potrebno je: 500 g pene  testenine, 400 g šunke, 400 g šampinjona ZA BEŠAMEL SOS 500 ml mleka, 100 g brašna, 50 g putera, so, 100 g kačkavalja želji. U šerpicu sipajte puter i kad se rastopi i dobro ugreje dodajte brašno i neprestano mešajte 2–3 ...

19/10/2021 0 comment

U septembru 2017. godine na obroncima Zlatibora u selu Kriva Reka otvorena je mlekara „Naša Zlatka“.Mlekara je nastala kao rezultat projekta „Od ...

23/01/2022 0 comment

Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

17/12/2021 0 comment

Medovina – vino od meda je kao što je već poznato bilo piće starih Slovena odakle i potiče prva prozvodnjaovog napitka, gde se kao osnovna sirovina ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti