fbpx

Robert de Niro: VOLIM SRBIJU!

Robert de Niro: VOLIM SRBIJU!

Slavni Robert de Niro, jedan od najvećih holivudskih glumaca svih vremena poznat je po tome da voli Srbe i Srbiju. Šezdesetih godina prošlog veka sticajem neobičnih okolnosti na svom proputovanju autostopom kroz tadašnju Jugoslaviju, tada anonimni De Niro boravio je u našoj otadžbini u selu Čokot u kući Đokića, u okolini Niša i gostoprimstvo koje je tada doživeo, uz tradicionalnu pogaču i so, pamti za ceo život.

Legenda sedme umetnosti i ljubimac mnogih poklonika filma iz Srbije tada se,kako kaže zaljubio u srpski mentalitet. Tog svog boravka u Nišu i okolini kultni glumac ,glavni protagonista vrhunskih dela kinematografije poput filmova Kum2, Taksista,Razjareni bik,Bilo jednom u Americi,Dvadeseti vek i mnogih drugih setio se prilikom boravka na beogradskom FESTU pre mnogo godina ,žaleći što je izgubio adresu i zaboravio imena dobrih ljudi koji su mu se tada našli i domaćinski ga ugostili. Kada je pročitao roman Ive Andrića „Na Drini ćuprija" svojoj ćerki iz prvog braka sa Dajan Avot dao je ime Drina,a kao što je poznato žestoko navija za našeg Noleta Đokovića i gleda uživo njegove mečeve kad god ima prilike za to. Često je angažovao dadilje iz Srbije, a dugo godina jedan od članova njegovog obezbeđenja takođe je bio Srbin. Pitaju me zašto volim Srbe? Ko zna možda imam neke pretke iz Srbije, pa zbog toga-rekao je veliki De Niro svojevremeno.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti