fbpx

SJAJNA SRBIJA OSVOJILA MEDALJU! VELIKI USPEH ORLOVA!

SJAJNA SRBIJA OSVOJILA MEDALJU! VELIKI USPEH ORLOVA!

Odbojkaši Srbije savladali su selekciju Bugarske u meču za treće mesto sa 3:0 (25:22, 32:30, 27:25) i osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Srbija je ovom pobedom osvojila deseto odličje na kontinentalnim šampionatima u istoriji, a osmo na poslednjih deset turnira. Izabranici Igora Kolakovića su prva dva seta slabije počeli, ali su preokretima uspevali da dođu do trijumfa.
Reprezentativci Srbije nešto slabije su otvorili meč, pa su Bugari otišli na prvi odmor sa prednošću 8:5. Srbija je posle pauze zaigrala dosta bolje, proradio je blok, korektori su znatno podigli nivo igre, dok se u napadu izdvojio Anastasijević i brzo je bilo 14:14.

Finiš seta pripao je "Orlovima", koji su zaigrali koncentrisanije i stigli do tri poena prednost (21:18), da bi osvajanje seta potvrdio Kovačević odličnim servisima 25:22.
Ista priča kao i u prvom setu. Srbija je lošije krenula, Bugarska povela i čuvala prednost, ali, kao i u prvom setu, samo do drugog tehničkog taj auta kada je bilo 16:14 za naš tim. Ovoga puta, najzaslužniji za preokret bio je Nikola Kovačević sa šest poena.
Usledio je neizvestan finiš u kom je Podraščanin, pri rezultatu 24:23, poslao zicer u aut i propustio priliku da Srbiju dovede na set od bronze. Igralo se poen za poen, a obe ekipe imale su nekoliko izglednih prilika da stignu do seta, da bi posle velike drame to pošlo za rukom Anastasijevića, koji je odličnim servisima duplirao prednost našeg tima 32:30
Srbija je u, ispostaviće se, odlučujući set ušla odlučno i stekla solidnu prednost 14:10. Ipak, usledilo je opuštanje. Bugari su osvojili sedam od narednih osam poena i stigli do preokreta. Kolaković je tražio tajm aut i presekao nalet Bugarske, da bi naši ponovo u neizvesnoj završnici seta došli do pobede i bronzane medalje.
Večeras se u finalu sastaju reprezaentacije Rusije i Italije.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti