fbpx

Šumadinci upisali prvu pobedu u Evrokupu:Radnički-Bizons 92:89

Šumadinci upisali prvu pobedu u Evrokupu:Radnički-Bizons 92:89

Košarkaški Radničkog upisali su prvu pobedu u Evrokupu, kao debitant savladali su na svom terenu finsku ekipu Bizons 92:89 (27:24, 20:15, 20:29, 25:19), u utakmici drugog kola ovog evropskog takmičenja.

Za ulazak u klupsku istoriju, pobedi Kragujevačana najviše je doprineo centar Jaru koji je za 32 minuta ostvario indeks 41! Afrikanac je uz ovacije publike ubeležio već redovni "dabl-dabl": 17 pogodaka (dva poena 7/9, bacanja 3/3), isto toliko skokova, a uspeo je još i da iznudio šest prekršaja i da ima četiri uspešna dodavanja.

Uz njega, i ostali starteri za koje se opredelio trener Nikolić pružili su svoj maksimum: Sili je bio najbolji strelac - 23 poena (dve trojke), uz to i četiri skoka i dve asistencije, za 36 minuta na parketu; Marinović je bio drugi igrač koji je imao "dabl-dabl": imao je 20 poena (tri trojke) i deset asistencija; Lešić je postigao 16 poena (pet skoka); Kalinić je uknjižio 11 poena i po tri skoka i asistencije.

Od rezervista, uz odrađene zadatke u defanzivi, poene su jedino imali Mlađan - tri, Jović - dva, pa se očekuje da će se, zajedno sa ostalima sa klupe, pridružiti većim doprinosom već za četiri dana kada u Jezero dolazi ljubljanska Olimpija. Utakmica petog kola ABA lige zakazana je za subotu od 19 časova.

IZJAVE AKTERA

Muftau Jaru, igrač Radničkog - MVP utakmice

- Trener zahteva od nas da igramo na pobedu, a moj zadatak je da obavim dobar posao prvenstveno u odbrani. Mislim da sam to dobro uradio, a na kraju smo došli i do pobede, što me mnogo raduje. Ranije sam igrao nešto drugačije, ali u Radničkom igram onako kako trener traži. Ako je to da igram jaku odbranu - igraću tako, ako traži da dajem poene - i to ću da radim. Sviđa mi se Kragujevac, ja sam iz Benina koji je kao čitav ovaj grad. Odlično sam prihvaćen ovde, volim svoju braću iz ekipe.

Miroslav Muta Nikolić, trener Radničkog

- Pohvaljujem atmosferu, svaka čast publici. Pozivam ih na utakmicu protiv Olimpije, biće to jako nezgodan meč za nas u ABA ligi. U ovoj utakmici večeras nismo igrali protiv Finaca, već protiv Amerikanaca koji su došli iz te zemlje. Profesionalna su i nezgodna ekipe, mislim da će sigurno da se kvalifikuju za drugi krug. Mi smo dali sve od sebe. Oni se bez lopte najbolje kreću u Evropi. U pripremi utakmice insistirao sam da se branimo od takve igre. Uvek su sami, stalno se dodaju, lopta "leti". Malo su slabiji u odbrani, to smo znali, ali ja bih voleo da igramo takvu košarku. Mi smo bili statičniji, a i imamo deset novih igrača koji treba da se slože kao ekipa. Starteri su večeras izneli utakmicu. Ako bismo prošli u drugi krug Evrokupa bio bi to rezultatski vrh vrhova.

RADNIČKI - BIZONS 92:89 (27:24, 20:15, 20:29, 25:19)

KRAGUJEVAC
Hala: Jezero
Gledalaca: 2.000
Sudije: Matoli (Italija), Tomov (Bugarska), Romano (Izrael)

RADNIČKI: Sili 23, Janković, Lešić 16, Jović 2, Stevanović, Mlađan 3, Kalinić 11, Jaru 17, Dimi, Balmazović, Jevtović, Marinović 20

BIZONS: Nikarinen 9, Hokins 6, Nutinen 13, Robinson 24, Lindbom, Koti 12, Pehkonen, Koivisto 12, Makalainen 2, Mek Dejd 2, Kiz 7, Samspon 2

Piše:Dejan Milošević

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti