fbpx

Pravoslavljem do pobede - promovisana FUTSAL ekipa PSD sveta Srbija

Pravoslavljem do pobede - promovisana FUTSAL ekipa PSD sveta Srbija

U "balonu" Korn produkt održana je promocija ekipe malog fudbala Pravoslavnog sportskog društva "Sveta Srbija".

Uz kratki umetničkoi program, javnosti se predstavilo stotinak dečaka koji treniraju u ovom društvu koje je osnovano po blagoslovu Patrijarha srpskog gospodina Irineja .

Osnivači PSD "Sveta Srbija" su naši vrhunski sportisti i danas aktivni treneri i sportski radnici poput Dejana Tomaševića, bivšeg košarkaša i reprezentativca naše zemlje a sada u ulozi potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije, zatim Goran Stevanović, Aleksandar Kristić, Aleksandar Stanojević, te direktor sektora za bazični fudbal FSS, Igor Janković...

Kako je cilj rada PSDSS da se, pre svega kroz igru, deca telesno i duhovno razvijaju i to bez pritisaka uspeha i rezultata po svaku cenu, suparništva i konkurencije, "Sveta Srbija" je otvorila besplatnu školu fudbala, sa planom da se kroz druženje na putovanjima najmlađi upoznaju istoriju, tradiciju i kulturu svoje zemlje.

Ovom prilikom, goste su pozdravili osnivači PSD "Sveta Srbija", Tomašević, Kristić, Janković i Stevanović, a na kraju je odigrana utakmica između mladog futsal tima i prijatelja ovog Društva, među kojima su bili mnogi poznati sportisti, poput kapitena Partizana i Crvene zvezde, Saše Ilića i Nenada Milijaša, kao i bivši reprezentativac Goran Bunjevčević.

Autor:D.Nikolić

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti