fbpx

Nole igrao u dva najbolja ATP duela u 2013.godini

Nole igrao u dva najbolja ATP duela u 2013.godini

Novak Đoković bio je učesnik dva najbolja ATP duela u 2013. godini, objavio je sajt teniskih profesionalaca (ATP).

Na drugom mestu je trijumf srpskog tenisera u finalu Šangaja protiv Huana Martina del Potra, dok je na prvom finalni duel iz Montreala kada je Nadal trijumfovao.

Na ovoj listi ne nalaze se mečevi sa Gren slemova, a zanimljivo je da je među prvih pet još jedan Đokovićev meč – poraz na Mastersu u Madridu od Grigora Dimitrova.

2. Đoković – Del Potro 6:1, 3:6, 7:6(3)
Novak Đoković i Huan Martin del Potro odigrali su u 2013. nekoliko sprektakularnih mečeva, a osim onog u polufinalu Vimbldona istakao se i veliki okršaj u finalu Šangaja.
Argentinac je u duel ušao pun samopouzdanja nakon pobede nad Rafaelom Nadalom, ali ipak nije uspeo da pobedi Đokovića.

„On je fantastičan igrač i sjajna osoba. Ponovo je to pokazao. Sve do poslednjeg poena nisam znao ko će pobediti", rekao je nakon meča Novak.

Ovaj duel je inače obeležio i sjajan gest dvojice velikih prijatelja.

„Meč je bio veoma izjednačen, mislim daje Nole odigrao nekoliko neverovatnih poena u taj-brejku. Bio sam blizu da ga pobedim nakon što sam pobedio Nadala", rekao je Delpo.
1. Nadal – Đoković 6:4, 3:6, 7:6(2)

Nadal je fantastični povratak na prvo mesto nagovestio sjajnim izdanjima na Mastersima igranim na tvrdoj podlozi. Novak je u polufinalni duel Mastersa u Montrealu ušao kao favorit, ali Nadal je odigrao fantastičan meč i na kraju je posle velike borbe u taj-brejku trećeg seta slavio.

„Počeo sam važan period sezone velikim rezultatom. Plasman u ovo finale je za mene neverovatan. Pogotovo što sam pobedio najboljeg na svetu, Novaka, večeras. Veoma sam srećan zbog toga", rekao je Nadal.

„Bilo je neizvesno. Nekoliko poena je odlučilo pobednika. Na kraju je on odigrao nešto bolje. Kada god igram protiv njega, uvek je to sjajan meč za publiku", dodao je Đoković.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti