fbpx

Bronza za Srbiju - Cerovac treći u Evropi

Bronza za Srbiju - Cerovac treći u Evropi

Srpski atletičar Nemanja Cerovac napravio je najveće iznenađenje na Evropskom prvenstvu ovojivši bronzanu medalju posle pauze od tri godine. Cerovac je stazu od 8.000 metara prešao za 24 minuta i osam sekundi.

- Poslednji put trčao sam pre tri godine, znao sam da sam spreman i uzdao sam se u finiš. Postepeno sam pojačavao tempo tokom trke. Vera čini čoveka mnogo jačim i to mi je donelo medalju - rekao je Cerovac.

Prvi kroz cilj prošao je Belgijanac Jan Peter Hanes (24:02), dok je srebro pripalo bugarskom takmičaru Mitku Cenovu (24:07).

- Nametnut je bio jak ritam i imao sam problema da izađem iz grupe. Čekao sam povoljan trenutak da se izdvojim sa strane i da se pozicioniram za napad - opisao je srpski reprezentativac tok trke u kojoj je osvojio drugu medalju u karijeru, posle srebra na EP u konkurenciji juniora. - U finišu sam jurio protivnike 700 metara, bio sam deveti i tako sam ušao u poslednji krug, nisam mogao da ubrzam. Finiširao sam kako sam mogao, čak sam na kraju i kočio.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti