fbpx

Olimpijski komitet Srbije: Najbolji sportisti Novak Đoković i Ivana Španović

Olimpijski komitet Srbije: Najbolji sportisti Novak Đoković i Ivana Španović

Srpski teniser Novak Đoković i  atletičarka Ivana Španović proglašeni su za najuspešnije sportiste Srbije u 2013. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Za najbolji ženski tim proglašena je rukometna reprezentacija, koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, dok je najbolji muški tim odbojkaška selekcija, osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

Ivana Španović je na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj, dok je Đoković u protekloj sezoni osvojio sedam ATP titula, među kojima Otvoreno prvenstvo Australije i završni Masters kup u Londonu.

ivana spanovic

Najuspešniji mladi sportista je veslač Andrija Šljukić, najbolji trener selektor rukometašica Saša Bošković.

Dobitnica trofeja Međunarodnog olimpijskog komiteta "Pjer Kuberten, sport kao škola života" je košarkašica Nataša Kovačević, koja je u saobraćajnoj nesreći u septembru izgubila donji deo noge.

Priznanja su dodeljena u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, a na ceremoniji su prisustvovali predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i brojni sportski funkcioneri.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti