fbpx

Dušan Lajović velikom borbom do pobede,u svom prvom meču na AO

Dušan Lajović velikom borbom do pobede,u svom prvom meču na AO

Dušan Lajović nastavio seriju srpskih takmičara u Melburnu, savladavši Francuza Lukasa Puila sa 3:1 (6:4, 7:6, 4:6, 6:3). Protivnik našeg igrača u drugom kolu Australijan opena Japanc Kei Nišikori.

Mladi srpski teniser zabeležio je prvu pobedu na Grend slem turnirima u karijeri, pošto je savladao francuskog tinejdžera nakon 3 sata i 2 minuta igre.

Nakon po jednog brejka na početku meča, odlučujući je bio 10. gem kada je Lajović uzeo servis protivniku i poveo sa 1:0.

U narednom setu nije bilo brejkova, tako da je taj-brejk odlučio pobednika. Tu se bolje snašao srpski teniser i došao do ubedljivog vođstva.

Treći set doneo nam je nešto bolju igru Francuza, koji u toj deonici slavio sa 6:4. Ipak, to je bilo sve od njega na ovom turniru, pošto je Lajović, nakon serije brejkova na startu, npravio odlučujući korak u 8. gemu još jednom oduzeo servis Puilu i došao do najveće pobede u karijeri.

Protivnik srpskom teniseru u drugom kolu Australijan opena biće Japanac Kei Nišikori, koji je nakon maratonskog meča savladao naturalizovanog Kanađanina Marinka Matoševića sa 3:2 u setovima.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti