fbpx

Selektor Saša Đorđević - gost Radničkog

Selektor Saša Đorđević - gost Radničkog

Selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević prisustvovaće večerašnjoj utakmici Radnički-Alba koja se igra u okviru drugog kola "Last 32" faze Evrokupa.

Biće to njegov prvi boravak u Kragujevcu u svojstvu lidera naše reprezentacije, čime dodatno uveličava značaj susreta srpskog i nemačkog predstavnika u ovom evropskom takmičenju.

Podsećamo, Đorđević je za svog pomoćnika u nacionalnoj selekciji izabrao trenera Radničkog Miroslava Mutu Nikolića. Biće to njihovo prvo pojavljivanje na košarkaškom terenu kao članova reprezentacije sa novim dužnostima koji će voditi Srbiju na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Svojevremeno su, Đorđević kao igrač i Nikolić u stručnom štabu, dosezali do najviših priznanja, okupljeni oko tadašnjeg selektora Željka Obradovića. Osvajali su srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti, zlato na EP u Barseloni i SP u Atini.

Uz srpski tandem iz reprezentacije, pred kragujevačkom publikom će večeras biti još jedan naš stručnjak, šef stručnog štaba gostujuće Albe Saša Obradović.

Košarkaški klub Radnički poziva Kragujevčane i sve zaljubljenike u ovaj sport da prisustvuju utakmici i, uz pružanje podrške domaćim igračima da načine podvig, upute dobrodošlicu selektoru Đorđeviću, kao i Obradoviću.

Uz potrebe za bodovima u Evrokupu, dolazak selektora u Kragujevac biće dodatni podstrek za sve potencijalne kandidate za reprezentaciju u dresu Radničkog da se predstave u najboljem izdanju.

Utakmica Radnički-Alba počinje od 20 časova, obezbeđen je prenos RTS.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti