fbpx

Vujošević: Protiv CSKA crno-beli će dati sve od sebe

Vujošević: Protiv CSKA crno-beli će dati sve od sebe

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da bi bilo čudo kada bi njegova ekipa dobila neku utakmicu u TOP 16 fazi Evrolige, ali i da će u predstojećem meču protiv CSKA iz Moskve dati sve od sebe.

"U ovoj fazi Evrolige nema protivnika koji nije jak, a CSKA je medju najjačima. To je ozbiljan klub, sa ozbiljnom organizacijom i trenerom... Dobro se poznajemo ovo je treća utakmica ove sezone", rekao je Vujošević novinarima u Beogradskoj areni.

Košarkaši Partizana igraju sutra od 20.45 u Beogradskoj areni protiv CSKA iz Moskve, utakmicu trećeg kola Grupe F u TOP 16 fazi Evrolige. Crno-beli su do sada pretrpeli oba poraza u grupi, a CSKA je ostvario obe pobede.

Vujošević je rekao da je ruski klub jak u svim segmentima košarke, od odbrane, preko kontra-napada i skoka u napadu, kao i da u napadu igraju jednostavne stvari koje su i najteže.

Trener crno-belih je ponovio da je Partizan u složenoj situaciji i podsetio na to da je klubu bio blokiran račun, ali i na sve povrede i pehove koje su zadesile ekipu na početku sezone. On je ocenio da i pored svega toga Partizan ima dobre rezultate i u Jadranskoj ligi i u Evroligi.

"I u takvoj situaciji ekipa će dati sve od sebe, to je sigurno. Bilo bi čudo kada bi se dobila neka utakmica u ovoj fazi, jer igramo protiv timova koji su u mnogo boljem stanju od nas. Imamo obavezu da damo maksimum, da svako od igrača da 120 odsto svojih mogućnosti. Oni se tako i ponašaju i siguran sam da će na častan i dostojanstven način braniti svoje ime i prezime", rekao je on.

"Veliki je uspeh što smo došli do TOP 16 faze, ne možemo da kukamo na rezultate, bili bismo zadovoljni njima i u neka srećnija vremena", dodao je on.

Jedan od povredjenih košarkaša Partzana Davis Bertans bi prema ranijim najavama na teren trebalo da se vrati u martu, ali Vujošević da će se to možda dogoditi i ranije.

"On je u dobrom stanju, trenira dobro i nadam se da će se vratiti ranije nego što je najavljeno. Ali, krajem januara ćemo znati precizno", rekao je Vujošević.

Plejmejker Partizana Leo Vesterman, koji se povredio upravo protiv CSKA, na utakmici u Moskvi neće se, kako je rekao Vujošević, na teren vratiti do kraja sezone.

"Obavljena je operacija u Francuskoj i sve ide normalnim tokom. Njegovu situaciju komplikuje to što je to druga povreda istog kolena i mora se biti oprezan. Ova sezona je za njega gotova", rekao je Vujošević.

Vujošević je rekao da je Djordje Gagić preskočio nekoliko treninga zbog povrede ledja, kao i da je Dejan Musli imao odredjene probleme, ali da veruje da će ekipa u kompletnom sastavu igrati protiv CSKA.

Upitan da prokomentariše dosadašnji učinak spoljne i centarske linije, odnosno to da spoljna linija postiže više poena, Vujošević je rekao da veruje da će centri u nastavku sezone igrati mnogo bolje.

"Ne želim pojedinačno da analiziram igrače i kada nekoga prozivam to je više pedagoška mera... Došlo je do takve raspodele, ali mislim i verujem da će centri bolje odigrati. Ima igrača koji mogu bolje i igraće bolje, ali deljenje na dobre i loše nije nešto što može da koristi ekipi, nikada to nismo radili pa nećemo ni sad", rekao je Vujošević.

Partizan je u prethodnim sezonama karakterisao dobar skok, pre svega ofanzivni, a novinari su kao primer slabijeg skoka naveli mečeve protiv Bajerna u Minhenu i Krke u Jadranskoj ligi.

"Protiv Bajerna je bilo slabije zatvaranje koša, imali su nekoliko uzastopnih skokova, to je bila naša trenutna slabost. Posvetili smo se tome na treningu i verujem da će se to pokazati već na ovoj utakmici. Skok u napadu je možda pokazatelj želje tima za pobedom, ali to nije slučaj kod nas", rekao je on.

Košarkaš Partizana Žofri Lovernj rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedi CSKA.

"Pokušaćemo da dobijemo utakmicu, daćemo sve od sebe. Još nam je u glavi ubedljiv poraz u Moskvi i to je velika motivacija za nas. Videćemo sutra, ali mislim da možemo da napravimo nešto posebno", rekao je Lovernj.

Meč između Partizana NIS i CSKA igra se u petak u Kombank Areni uz direktan prenos na televiziji Sport Klub 1 od 20.45 časova.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti