fbpx

Andrea Lekić proglašena za najbolju rukometašicu sveta!

Andrea Lekić proglašena za najbolju rukometašicu sveta!

Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić proglašena je danas za najbolju rukometašicu sveta u 2013. godini, u tradicionalnom izbiru Međunarodne rukometne federacije (IHF).

Andrea Lekić dobila je najviše glasova stručnog žirija, predstavnika medija i navijača, koji su do 21. januara mogli da glasaju na sajtu IHF.

U izboru za najbolju svetsku rukometašicu učestvovalo je ukupno pet igračica, a Andrea Lekić trijumfovala je u konkurenciji Crnogorke Katarine Bulatović, Norvežanki Hajdi Loke i Katrin Lunde i Mađarice Anite Gerbic.

- Osećam se neverovatno i malo je reći da sam oduševljena. Biti proglašen za najbolju na svetu od strane IHF najveće je individualno priznanje koje može da se dobije u karijeri. Protekla godina za mene je definitivno bila fantastična i ovo priznanje je mali deo slagalice koji je nedostajao da ostane godina iz snova. Zahvalila bih svima koji su glasali, saigračicama iz Đera i Vardara, saigračicama iz reprezentacije i, naravno, mojoj porodici i prijateljima na neizmernoj podršci svih ovih godina - izjavila je Andrea Lekić, a prenosi Rukometni savez Srbije.

Nagradu najboljoj rukometašici planete uručili su predsednik IHF Hasan Mustafa i direktor kompanije Grundfos Kim Klastrup, uoči finalne utakmice muskog prvenstva Evrope u Herningu između Francuske i domaćina Danske.

Dvadesetšestogodišnja Lekić trenutno brani boje skopskog Vardara, nakon što je dve godine uspešno igrala za mađarski Đer, a reprezentaciju Srbije predvodila je do srebrne medalje na prvenstvu sveta u decembru, kada je u finalu u Beogradu nacionalni tim poražen od Brazila rezultatom 22.20.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti